ANĐELKA PRPIĆ ODUSTALA OD GLAVNE ULOGE ZBOG SINA: Mali Jakša krenuo njenim stopama, a gledaćemo ga u još jednoj hit SERIJI
Foto: Marko Smiljković, ATA images

uspešan

ANĐELKA PRPIĆ ODUSTALA OD GLAVNE ULOGE ZBOG SINA: Mali Jakša krenuo njenim stopama, a gledaćemo ga u još jednoj hit SERIJI

Kultura -

Glumica Anđelka Prpić odustala je od saradnje s rediteljem Darkom Nikolićem na novoj seriji "Nemirni" jer je njen sin Jakša pošao majčinim stopama i ušao u svet glume. Prošlu godinu glumica je obeležila serijom "Jedini izlaz", koja je pre toga pokupila sve simpatije u domaćim bioskopima kao film, a ove godine trebalo je da se pridruži ekipi s kojoj je napravila veliki uspeh.

Jedini izlaz
foto: Promo/Uglješa Dapčević i Zorana Đorđević

Prilikom najavljivanja serije u glumačkoj ekipi je bila i Anđelka Prpić, međutim, ona je morala da odustane od projekta pre početka snimanja.

- To mi je baš bolna tačka i rana na srcu jer nismo uspeli da zajedno radimo na toj seriji, koja ima odličan tekst i biće sjajan akcioni triler. Pre svega, mi smo prijatelji i bilo je sasvim normalno da nastavimo saradnju, a želela sam i da prvi put igram s Gordanom Kičićem - istakla je Prpićeva.

Vaja Dujović
foto: Đorđe Bajić

"Nemirni" će u 12 epizoda doneti zamršeno klupko zločina, u koje će se uplesti svi akteri ove kriminalističke priče. Inspektorka Mirna Paligorić istražuje ubistvo medicinskog stažiste Mladena Vujovića, čiji su posmrtni ostaci iskopani na jednom beogradskom gradilištu.

- Čak smo imali i probe, ali kad sam videla plan snimanja, koji je obuhvatao period od sredine maja do oktobra, nisam mogla da ga uskladim sa svojim vremenom - objasnila je glumica.

film Bauk, NATO bombardovanje, Jakša Prpić, Anđelka Prpić
foto: Ministarstvo kulture

Razlog odustajanja je njen sin Jakša, koji je krenuo putem glume i već niže uloge:

- Naime, u tom periodu je moj sin Jakša igrao glavnu ulogu u "Bauku" Gorana Radovanovića i preozbiljno se tome posvetio. S obzirom na to da je to bio jedini momenat i leto koje ćemo provesti zajedno, a i sama sam shvatila da vreme prolazi, odlučila sam da budem uz sina tokom njegovog snimanja.

Mali Jakša ide u školu glume Nenada Nenadovića, a u filmu "Toma" igrao je sina legendarnog pevača. Tom prilikom je utiske za Kurir prenela ponosna majka Anđelka:

Nenad Nenadović
foto: Ata Images

- Ovoga puta bila sam u ulozi organizatora i šofera. Bilo mi je zabranjeno da sedim s glumcima iz filma. Morala sam sve da posmatram s bezbedne udaljenosti. Svi su ga divno prihvatili, a meni se film veoma dopao. Danas ceo dan slušam Tomine i Silvanine pesme.

Jakša Prpić
foto: Režim produkcija

Nakon debitovanja u filmu "Toma" Anđelkin sin Jakša oprobao se u još jednom filmskom ostvarenju - "Bauku" Gorana Radovanovića. Film prati priču dečaka tokom NATO agresije, a glavne uloge igraju i Sara Klimoska i Vojin Ćetković u ulozi sveštenika. Uskoro će biti prikazana i Jakšina epizoda u seriji "U klinču", koja se emituje na RTS.

- Jakša se pojavljuje u samo jednoj epizodi - rekla je glumica za Kurir, a producenti ovog ostvarenja nisi želeli da otkriju kakva je njegova nova uloga.

Anđelka Prpić, Jakša Prpić
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, Andrijana Stojanović

Bonus video:

01:22

Anđelka Prpić u nekoliko rečenica pokazala koliko je skromna, ALI I ŠTA RADI KADA JOJ PRIĐU LJUDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track