KOLIKO DUGO MOŽE MLEVENO MESO DA STOJI U ZAMRZIVAČU? Kad je sve SKUPO, dobro je imati REZERVU: Ovako je čuvajte za CRNE DANE!

BITNO JE DA BUDE ZDRAVO!

KOLIKO DUGO MOŽE MLEVENO MESO DA STOJI U ZAMRZIVAČU? Kad je sve SKUPO, dobro je imati REZERVU: Ovako je čuvajte za CRNE DANE!

Žena -

Sve češće uočavamo da su osnovne potrepštine poskupele, a kada dođu teški dani nije loše imati rezervu, te je vrlo bitno da znamo koliko dugo stvari mogu da stoje u frižideru i zamrzivaču.

Sveže kupljeno mleveno meso može da stoji u frižideru dan, najviše dva, pa bi bilo najbolje, ako ne planirate da ga koristite u tom periodu, da ga stavite u zamrzivač, li može li tu ostati dugo?

Gubitak vlage je jedan od glavnih razloga zašto mleveno meso gubi svoj ukus nakon dugog stajanja, prema američkom ministarstvu poljoprivrede (USDA), čak i ako je u zamrzivaču, što znači da ni tamo ne može da ostane zauvek.

Mleveno Meso
foto: Profimedia

Ako se termički obradi i pravilno čuva, može da se zamrzne 2 do 3 meseca i ukus se neće toliko promeniti jer je deo vlage već izgubljen tokom kuvanja. Sirovo mleveno meso može se čuvati u zamrzivaču tri do četiri meseca. Naravno, važno je i kako se priprema.

U originalnom pakovanju može da stoji do 2 nedelje, a ako planirate da ga držite duže od toga, bilo bi dobro da pakovanje umotate u foliju ili stavite u kesu za zamrzivač. Dobro je, prenosi Woman's Day, napisati datum ako je samo u plastičnoj kesi da biste se podsetili kada je važeći.

(Kurir.rs/ Woman's Day)

Bonus video:

01:04

NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track