ĆERKINA BOL ZA OCEM JE NEMERLJIVA: Čitulja Aleksandre Kovač Korneliju slomiće i NAJTVRĐA SRCA! Od njenih reči suze same idu
Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas

POTRESNO

ĆERKINA BOL ZA OCEM JE NEMERLJIVA: Čitulja Aleksandre Kovač Korneliju slomiće i NAJTVRĐA SRCA! Od njenih reči suze same idu

Kultura -

Tuga zbog gubitka velikog srpskog kompozitora Kornelija Kovača ne jenjava, a od njega se opraštaju kako članovi porodice, tako i mnoge javne ličnosti.

Mnogi su poslednji pozdrav Korneliju Kovaču odali putem novinskih čitulja, a isto je uradila i njegova ćerka Aleksandra Kovač.

Ona se od svog oca oprostila veoma emotivnim i potresnim rečima.

čitulja, Kornelije Kovač
foto: printscreen Politika

"Dragi tata, ti si moja snaga, oslonac i muzika koja juri mojim venama. Nastavljam tvojim stopama, hrabro, ponosito, sa ljubavlju u srcu. Hvala ti što si me naučio da budem borac i da nikada ne odustajem od svojih snova. Jednom si mi napisao da je tvoje srce uvek sa mnom i da to nikada ne zaboravim. I evo ga, tu je. Kuca. Ne dam ga nikome, nikada. Volim te", stoji u čitulji koju je dala njegova ćerka Aleksandra Kovač.

Osim Aleksandre, čitulju su objavili i svi članovi porodice, koji su obavestili prijatelje i poštovaoce Kornelija Kovača kada će biti održana sahrana.

čitulja, Kornelije Kovač
foto: printscreen Politika

"Sa ogromnim bolom i tugom obaveštavamo rodbinu i prijatelje da je naš voljeni Kornelije preminuo u 81. godini. Sahrana će se obaviti u Aleji zaslužnih građana u subotu, 17. septembra 2022. godine u 14 časova na Novom groblju. Porodica i prijatelji se okupljaju u 13 časova u Glavnoj kapeli", stoji u čitulji koju je potpisala ožalošćena porodica Kovač.

Podsetimo, Kornelije Kovač preminuo je 13. septembra u 81. godini.

Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer.

Kornelije Kovač
foto: Dado Djilas

Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda poput Zdravka Čolića (April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica), Generacije 5 (Ti samo budi dovoljno daleko), Lepe Brene (Janoš, Sanjam, Sitnije Cile, sitnije), i mnoge, mnoge druge.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track