LESKOVAC VEĆ 15. PUT OTVORIO VRATA ZA NAJBOLJE REDITELJE! Darko Bajić: Svaki festival je sam po sebi jubilej i praznik kulture
Foto: Fadil Šarki

tradicija

LESKOVAC VEĆ 15. PUT OTVORIO VRATA ZA NAJBOLJE REDITELJE! Darko Bajić: Svaki festival je sam po sebi jubilej i praznik kulture

Kultura -

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE svečano je otvoreno 15. septembra u Narodnom pozorištu Leskovac. Prisutnima su se na otvaranju obratili Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra, Darko Bajić, umetnički direktor festivala, Jana Stojanovska, članica žirija glavnog takmičarskog programa, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, i Milčo Mančevski, ovogodišnji laureat nagrade "Živojin Žika Pavlović".

- Za sve nas koji radimo na realizaciji svaki novi festival je sam po sebi jubilej, praznik umetnosti i kulture. Takvim ga čine naši gosti - vrhunski reditelji, scenaristi, glumci, producenti iz regiona, koji dokazuju da je Leskovački internacionalni festival filmske režije izrastao u jedan od najprestižnijih kulturnih događaja u Srbiji - kazala je Sanja Conić, dok se Darko Bajić zahvalio publici i građanima Leskovca.

Liffe
foto: Fadil Šarki

- Vi ste svima nama koji radimo za LIFFE dali snagu i energiju da izdržimo i da vam pravimo sve bolji festival, jer ste vi sve brojniji. Imamo i jednog filmofila za gradonačelnika, i ja mu se zahvaljujem što gleda svaki naš film, što na pravi način voli i poštuje sve one koji dođu u ovaj grad. Mnogi reditelji koje posle srećem u svetu pričaju o dobrodošlici i gradu koji je srdačan.

Gradonačelnik Leskovca uručio je nagradu "Živojin Žika Pavlović" ovogodišnjem laureatu, reditelju Milču Mančevskom.

- Samo ću reči hvala i festival je otvoren - rekao je makedonski reditelj.

Trag Divljači
foto: Promo

Inače, filmski program festivala otvoren je srpskom pretpremijerom filma "Trag divljači" reditelja Nenada Pavlovića, u kojem igraju Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić... Puna sala nagradila je aplauzom ekipu pre velike beogradske premijere, zakazane za 3. oktobar u MTS dvorani, a ekipa će se pokloniti publici i na zatvaranju Valter festa u Mladenovcu.

Kurir.rs

Bonus video:

00:17

Pusti brigu: Suzana i Goca Trzan pevaju usred emisije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track