OVAKO NAJSTARIJA GLUMICA BRANKA VESELINOVIĆ PROSLAVLJA 104. ROĐENDAN! Otkrila kako se oseća, ali i šta radi u slobodno vreme
Foto: Ana Paunković

na energiji bi joj svi pozavideli

OVAKO NAJSTARIJA GLUMICA BRANKA VESELINOVIĆ PROSLAVLJA 104. ROĐENDAN! Otkrila kako se oseća, ali i šta radi u slobodno vreme

Kultura -

Glumica Branka Veselinović proslavila je danas 104. rođendan u pozitivnoj atmosferi, okružena prijateljima. Na mladalačkoj energiji mogle bi da joj pozavide i znatno mlađe kolege.

Vesna Vidović, Branka Veselinović
foto: Beoinfo

- Danas je za mene divan dan, puna mi je kuća dragih ljudi. Sa mnom je mojih sedam prijatelja, jedemo kolače i pijemo kafu, vino ne pijemo, tu je sok.

Kako je rekla, još uvek je dobrog zdravlja i uživa u životu, a ovaj dan je poseban za nju, jer ga provodi s dragim ljudima.

- Uzbuđena sam što su moji dragi ljudi tu, nikad me ne zaborave na ovaj dan. Inače sam zdrava, puna sam dobre volje. Dani mi prolaze tako što malo crtam, a malo uživam u dvorištu.

proslava, rođendan, 100 godina, Branka Veselinović
foto: Dado Đilas

Branka je dobitnica mnogih plaketa, nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad, kao što su Orden rada sa zlatnim vencem, Nušićeva nagrada za životno delo, Sterijina nagrada, Vukova nagrada, nagrada Mali princ za životno delo, koju dodeljuje Međunarodni festival pozorišta, i mnoge druge.

Bila je bliska prijateljica sa Desankom Maksimović, Mirom Stupicom, Marijom Crnobori, Čkaljom i Mijom Aleksićem.

Branka Veselinović, Mlađa Veselinović
foto: Nebojša Mandić

Sa suprugom Mlađom je osnovala Fond Branke i Mlađe Veselinović za pomoć invalidnoj deci. Aktivna je i danas, obilazi domove za nezbrinutu decu i domove za stara lica i invalide, gde recituje i izvodi monologe.

(Kurir.rs)

.

Bonus video:

02:38

TORTA OD KURIR TELEVIZIJE! Posetili smo Branku Veselinović na 102 rođendan, a njena ljubavna priča je neverovatna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track