DESETOMINUTNE OVACIJE ZA MILANA MARIĆA I EDIPA: JDP otvorio novu pozorišnu sezonu premijerom koja je ODUŠEVILA publiku (VIDEO)
Foto: Nebojša Babić

novi - stari sjaj

DESETOMINUTNE OVACIJE ZA MILANA MARIĆA I EDIPA: JDP otvorio novu pozorišnu sezonu premijerom koja je ODUŠEVILA publiku (VIDEO)

Kultura -

Premijera predstave "Edip", u režiji Vita Taufera, otvorila je u subotu veče novu sezonu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Predstava je pred publiku donela modernu verziju Sofoklove drame, koja apsolutno korespondira sa aktuelnim bizarnostima političkih i vojnih elita na globalnom nivou, ali i sa prepoznatljivim folklorom Balkana.

predstava Edip, Milan Marić
foto: Nebojša Babić

U tragediji o Edipu, sinu tebanskog kralja kome su prorekli da će ubiti oca i oženiti se majkom, naslovnu ulogu oživeo je Milan Marić, a na sceni JDP našli su se i Nataša Ninković, Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić, Zoran Cvijanović i Joakim Tasić.

Marić je u punom zamahu karijere ispolio stvaralačku zrelost, oživljavajući tragediju suočavanja sa strahom od realnosti i istine sve do utapanja u ličnoj tragediji.

Milan Marić
foto: Nemanja Nikolić

Rediteljski koncept kriminalističko-psihološkog trilera držao je publiku u znatiželji do kraja predstave, koja je na kraju desetominutnim ovacijama nagradila protagoniste predstave.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:03

FILMSKI SUSRETI! BJELOGRLIĆ BEZ NAGRADE ŽIRIJA U NIŠU: Gran pri Nenadu Jezdiću, a najbolji glumci Milan Marić i Tamara Dragičević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track