ZAVRŠEN FESTIVAL FILMSKE REŽIJE U LESKOVCU: Nagrađeni su najbolji reditelji i glumci, a evo ko je sve dobio laskovo PRIZNANJE!
Foto: Sense Production

Zasluženo

ZAVRŠEN FESTIVAL FILMSKE REŽIJE U LESKOVCU: Nagrađeni su najbolji reditelji i glumci, a evo ko je sve dobio laskovo PRIZNANJE!

Kultura -

15. Internacionalni festival filmske režije u Leskovcu, završen je dodelom nagrada najboljim režiserima i glumcima. Za tri nagrade za režiju, kao i dve glumačke nagrade, u glavnom takmičarskom programu nadmetali su se reditelji i glumci devet regionalnih ostvarenja.

Radivoje Raša Andrić, Raša Andrić
foto: Ana Paunković

Ovogodišnji dobitnik Gran-prija festivala "Živojin Žika Pavlović " je Radivoje Andrić za režiju fima "Leto kad sam naučila da letim", dok je drugo mesto pripalo rediteljima filma "Stric" Davidu Kapacu i Andriji Mardešić, a treća nagrada pripala je Sonji Tarokić za film "Zbornica".

Tročlani žiri u sastavu reditelji Srđan Dragojević, Dalibor Matanić i glumica Jana Stefanovska nije imao lak zadatak.

Predrag Miki Manojlović, Miki Manojlović, film Stric
foto: Promo

- Iznenađujuće lako samo se dogovorili oko izbora najboljih. Seli smo i svako je napisao svoje liste. Bilo je odskakanja, ali smo se za prve tri nagrade za režiju dogovorili iznenađujuće lako. Oko glumačkih nagrada smo više diskotovali, ali smo na kraju uspeli da uskladimo mišljenja - objasnila je Jana odluku žirija.

Dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu je Ivana Roščić za film "Stric", a priznanje za najbolju mušku ulogu pripalo je glumcu Ibrahimu Komu za naslovnu ulogu u filmu "Strahinja Banović".

Specijalno priznanje za glumu dobile su mlade glumice Antonia Belazelkoska i Mia Giraud, koje su na festivalu učestvovale sa filmom "Sestre".

Liffe
foto: Fadil Šarki

Filmski program festivala otvoren je srpskom pretpremijerom filma "Trag divljači" reditelja Nenada Pavlovića, u kome uloge tumače Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić i drugi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track