NAROD SE VALJDA NAVIKAO NA PRAJD PA NIJE BILO INCIDENATA: Zastava duginih boja vijorila se na Manježu, a DRUŠTVENE MREŽE su gorele
Foto: Kurir

evo šta se desilo

NAROD SE VALJDA NAVIKAO NA PRAJD PA NIJE BILO INCIDENATA: Zastava duginih boja vijorila se na Manježu, a DRUŠTVENE MREŽE su gorele

Kultura -

Filmska ekipa serije "Tunel" reditelja Petra Ristovskog nastavila je snimanje, a veliku pažnju na društvenim mrežama privukle su scene koje su snimane u parku Manjež u Beogradu. Statisti su mahali zastavama duginih boja, pa bi neki pomislili da je i dalje u toku Evroprajd. Za komentar smo pozvali producenta serije Lazara Ristovskog.

- To su scene Prajda koje su sastavni deo priče, jedne od epizoda naše serije "Tunel", na kojoj dugo radimo - rekao je za Kurir Lazar Ristovski, koji je deo ekipe.

Šetnja koja se održala u subotu izazvala je nekoliko sukoba između neistomišljenika, a snimanje istih scena za potrebe serije prošlo je bez incidenata.

Lazar Ristovski
foto: Nemanja Nikolić

- Iskoristićemo i dokumentarne snimke sa šetnje koja se održala pre neki dan i kombinovaćemo ih s našom pričom. Incidenata nije bilo za vreme snimanja, sve je proteklo u najboljem redu. Valjda se narod navikao na Prajd - istakao je glumac.

Reditelj Petar Ristovski istakao je na početku snimanja da je serija inspirisana stvarnim događajima i ličnostima. Priča prati 11 zasebnih slučajeva kojima se bave glavni junaci, a u fokusu su uzbudljive situacije u koje dolaze pripadnici policijskih i antiterorističkih jedinica i njihovih pregovaračkih odeljenja.

Lazar Ristovski
foto: Nemanja Nikolić

- Biće situacija gde pregovarači sami razgovaraju sa akterima, ali i talačke krize, kao što je, recimo, ova kada je počinilac ušao u policijsku stanicu. To je krizna situacija najvećeg stepena u kojoj su angažovane sve jedinice policije - izjavio je reditelj.

Prva sezona brojaće dvanaest epizoda, koje neće biti međusobno povezane, već će svaka od njih imati zasebnu priču, po uzoru na najpopularnije svetske serije sličnog žanra, što na domaćoj sceni do sada nije viđeno.

Jovan Belobrković
foto: Nemanja Nikolić

Kroz napete situacije i pregovaranje sa opasnim počiniocima i teroristima gledaoce će voditi Minja Peković i Jovan Belobrković u ulogama glavnih likova Nevene Gavran i Miloša Petrovića, članova stalne pregovaračke grupe.

U epizodnim ulogama pojavljivaće se veliki broj poznatih glumaca kao što su Nebojša Dugalić, Danica Ristovski, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Miloš Đorđević, Branislav Lečić, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić i ostali. Za produkciju su zadužene kuće "Zilion film" i Telekom Srbija, a seriju su podržali MUP Srbije i Žandarmerija, pa ćemo videti pravo naoružanje, opremu i vozila.

Radost na setu Minji Peković nagrada "Ljubinka Bobić"

Kus Petlić
foto: Atila Kovač

Glavna glumica serije "Tunel" Minja Peković dobitnica je nagrade "Ljubinka Bobić", koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije. Umetnica je nagrađena za ulogu u predstavi "Kus petlić" Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Subotici. Vest je glumicu dočekala na setu serije.

(Kurir.rs / A. S.)

Bonus video:

02:43

OTVOREN EVROPRAJD 2022! Nedelja ponosa otpočela podizanjem zastave ispred Palate Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track