VELIKO FINALE FESTIVALA: Spreman je spektakularni Bah maraton koji počinje muzikom a onda TRKOM OD KILOMETRA i tako 36 PUTA!
Foto: Dušan Stojanićević

muzički maraton

VELIKO FINALE FESTIVALA: Spreman je spektakularni Bah maraton koji počinje muzikom a onda TRKOM OD KILOMETRA i tako 36 PUTA!

Kultura -

Posle održanih koncerata za sećanje na nekoliko tvrđava u Srbiji i odabranih destinacija u regionu, nastupa čuvenog ansambla Janoška na Beogradskoj Tvrđavi, Fedora Rudina, Jana Foglera i Kamerate Balkanike na tvđavi Ram, Pijanističkog dua Višekruna Janković – Šams i holivudske zvezde Džona Malkoviča, orkestara Bečka akademija na Feliks Romulijani, pijaniste Alberta Fera u Skoplju i Sarajevu, jubilarni 10. ArtLink Festival priprema veliko iznenađenje – muzički maraton sa Danskim čelistom Toke Moldrupom 24. septembra u 11 časova.

ArtLink festival
foto: Promo

U pitanju je pravi maraton od 36 kilometara koji umetnik trči dok istovremena svira 36 stavova čuvenih Bahovih svita napisanih za solo violončelo 24. septembra sa početkom u 11 časova na Sava Promenadi pored reke kod Brankovog mosta u dužini od 1 kilometra do Kule Beograd.

Publika je pozvana da trči zajedno sa umetnikom, da vozi bicikl ili navija tokom rute.

Umetnik će tu rutu trčati 36 puta i nakon svakog kilometra svirati po jedan stav Bahove svite.

Ovaj program kombinuje najbolje od 2 sveta – čuvenih Bahovih 6 svita i maraton - najbolje od klasične umetničke tradicije i trke na duge staze!

Moldrup počinje tako što svira preludijum iz prve svite, a zatim trči 1 kilometar. Zatim igrajte i trčite naizmenično još 35 puta.

Događaj traje pribl. 5 sati: trčanje 3h20min, muzika 1h (svite se sviraju bez ponavljanja na svaki kilometar trčanja.

ArtLink festival
foto: Dušan Stojanićević

ArtLink Festival kroz svoje dosadašnje i predstojeće koncertne događaje potvrđuje svoju misiju jedinstvenog kulturnog koncepta na lokacijama od izuzetnog značaja za našu istoriju i tradiciju – sa ciljem da podigne svesti domaće i međunarodne javnosti o značaju očuvanja reka, i prirodnog ambijenta koncertima vrhunskih međunarodnih muzičara širom regiona.

Toke Moldrup na svom Bahovom maratonu:

- Osećam da sam konačno pronašao prirodnu vezu između muzike i sporta u kojoj će svi uživati, i ja takođe!

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:32

Zatvoren 12. Međunarodni filmski festival u Pekingu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track