SAJAM KNJIGA U BEOGRADU 2022. GODINE: Objavljen datum održavanja, a spremne su i JEFTINIJE KARTE za posetioce u OVIM DANIMA!
Foto: Marina Lopičić

ne propustite

SAJAM KNJIGA U BEOGRADU 2022. GODINE: Objavljen datum održavanja, a spremne su i JEFTINIJE KARTE za posetioce u OVIM DANIMA!

Kultura -

Sajam knjiga 2022. biće održan od 23. do 30. oktobra ove godine, pod sloganom "Povratak napisanih", objavljeno je danas na konferenciji za novinare. U pitanju je jubilarno 65. izdanje omiljene manifestacije ljubitelja knjiga.

Sajam knjiga, štandovi
foto: Marina Lopičić

Sajam knjiga 2022. održava se na beogradskom Sajmu, i kao i uvek, ponudiće ljubiteljima književnosti brojne štandove, akcije, popuste i promotivne aktivnosti kao što je druženje s piscima.

Školski dan biće u četvrtak 28. oktobra i tada se očekuje veliki broj organizovanih poseta jer će cene kolektivnih ulaznica iznositi samo 150 dinara. Porodični dani su u utorak i sredu, 24. i 25. oktobra, kada će moći da se kupi posebna karta za porodicu po ceni od 800 dinara.

Knjige, Aleksandar Vulin, Političari, čitanje, Sajam Knjiga, Knjiga Mrak
foto: Zorana Jevtić

Međunarodni beogradski sajam knjiga jedna je od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu. Njegov osnovni cilj je pružanje mogućnosti izdavačima, autorima, knjižarima, bibliotekarima, distributerima knjiga, kompanijama za multimediju i drugim akterima, da uspostave kontakte, razmene iskustva, sklope poslovne dogovore i ostvare druge vidove poslovne i kulturne saradnje. Svi izdavači iz Srbije i najugledniji izdavači iz regiona na Sajmu predstavljaju svoju godišnju izdavačku produkciju.

Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdavače, koji predstavljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju.

Sajam knjiga, Beogradski sajam knjiga, knjige, sajam, sajam knjiga
foto: Dragana Udovičić

Važno obeležje je i bogat prateći program. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:19

NIJE SAMO KNJIGA STJEPANA LOZA SKANDALOZNA VEĆ I OVO Prof. dr Pršić otkriva DETALJE jezivog intervjua čoveka koji ŠIRI LAŽI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track