KRUŠEVLJANI ODAJU POČAST SVOJIM SUGRAĐANIMA: Živić i Simjanović dobijaju ulicu, a poznato i gde će se one NALAZITI
Foto: Dragan Kadić, Nebojša Mandić

političari prelomili

KRUŠEVLJANI ODAJU POČAST SVOJIM SUGRAĐANIMA: Živić i Simjanović dobijaju ulicu, a poznato i gde će se one NALAZITI

Kultura -

Legendarni glumac Marko Živić i kompozitor Zoran Simjanović, koji su preminuli prošle godine, dobiće ulice u rodnom Kruševcu. Prošle nedelje je održana sednica Skupštine grada na kojoj je izglasana ova odluka.

Marko Živić
foto: promo BDP

- Skupština grada Kruševca donela je odluku da dve novoizgrađene ulice na području Starog Aerodroma budu nazvane po glumcu Marku Živiću i kompozitoru Zoranu Simjanoviću - objavilo je Kruševačko pozorište na društvenim mrežama.

Glumac je za života ponosno isticao svoje poreklo, a njegovi sugrađani su dve nedelje nakon njegove smrti odali počast velikanu. Vladimir Vasić naslikao je mural sa Živićevim likom na uglu ulica Cara Lazara i Vojislava Ilića, odakle se pruža pogled na Osnovnu školu "Dositej Obradović". Marko Živić bio je posebno vezan za Kruševac zbog crkve Lazarice, koju je za života uvek posećivao, te je stalno isticao da je "Kruševac kuća, a Lazarica stub", što je i ispisano na muralu pored njegovog lika.

Zoran Simjanović
foto: ATA Images

Zoran Simjanović, kompozitor primenjene muzike za film, pozorište i televiziju, rado je govorio da ga za Kruševac vezuje njegov deda Dragoslav Vasiljević Figa, glumac, muzičar i slikar, na čijem je klaviru i zasvirao prve note.

Kurir.rs/ A. S.

Bonus video:

03:56

MARKO ŽIVIĆ IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Kolege ne mogu da zaustave suze dok se opraštaju od glumca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track