OSVOJILA NAS JE KAO NAJLEPŠA PRELJUBNICA: Danas ima 60 godina, a jedna njena FOTOGRAFIJA je sve UPLAŠILA! Evo kako danas izgleda
Foto: Printscreen

NEKAD I SAD

OSVOJILA NAS JE KAO NAJLEPŠA PRELJUBNICA: Danas ima 60 godina, a jedna njena FOTOGRAFIJA je sve UPLAŠILA! Evo kako danas izgleda

Kultura -

Sanja Vejnović je sa samo 20 godina osvojila tadašnju jugoslovensku publiku zahvaljujući ulozi Anđe u čuvenom filmu "Banović Strahinja". Iako veoma mlada, u tom trenutku Snaja je maestralno iznela ulogu lepe Anđe koja je preljubom izdala svog supruga Strahinju bana.

Potom je sve opčinila ulogom Čehinje Ruženjke Hrabalove u kultnom filmu "Varljivo leto '68".

Sanja Vejnović, Varljivo Leto
foto: Printscreen YouTube

Međutim, ono što je malo poznato je to da je Sanji Vejnović te 1981. godine u filmu "Banović Strahinja" glas pozajmila Danica Maksimović.

Zbog te uloge probila se na jugoslovenskoj sceni kao jedna od najpoželjnijih žena, a pre nekoliko godina svrstana je i u najuži izbor filmske veb stranice IMDb najlepših svetskih glumica starijih od 40 godina.

Sanja Vejnović svojevremeno objavila je fotografiju s raščupanom kosom i izgledom na kakav od nje nismo navikli uz objašnjenje šta se dogodilo.

- Jedna od meni najzabavnijih i najdražih uloga - Milica Mamić! Ni eksplozija joj ne može ništa! Kud puklo da puklo - pojasnila je pored fotografije. Na njoj joj je lice prekriveno scenskom šminkom, a kosa raščupana.

U seriji "Kud puklo da puklo" glumila je sestru Željka Pervana, zločestu advokaticu, vrlo britku na jeziku, a njen odnos s televizijskim bratom zabavljao je gledaoce.

Posle 40 godina od premijere filma "Banović Strahinja" reditelj Stefan Arsenijević sa novim filmom pod nazivom "Strahinja Banović" započinje bioskopski život u našoj zemlji sa prikazivanjem od 13. oktobra sa specijalnom projekcijom u Kulturnom centru Beograd. Višestruko nagrađivana ljubavna priča inspirisana srpskom epskom pesmom „Banović Strahinja“ u Arsenijevićevom filmu smeštena je u kontekst savremene izbegličke krize

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:42

O MOM ĐOKI PRIČU NE ZNA SVAKO! Vanserijski talentovana glumica Gorica Popović priredila šou o kom će se pričati!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track