ČETIRI NAGRADE ZA CRNU SVADBU: Uskoro stiže nastavak, a evo ko je NABOLJI GLUMAČKI PAR GLASOVIMA PUBLIKE!
Foto: promo

Dodelom nagrada završen festival FEDIS

ČETIRI NAGRADE ZA CRNU SVADBU: Uskoro stiže nastavak, a evo ko je NABOLJI GLUMAČKI PAR GLASOVIMA PUBLIKE!

Kultura -

Dodelom Zlatnih antena u Domu omladine u Beogradu završen je 12. festival TV drama i serija FEDIS. Priznanje za najbolju seriju po oceni žirija u protekloj TV sezoni pripalo je "Crnoj svadbi" kreatora Strahinje Madžarevića i Nemanje Ćipranić, dok je po merenjima gledanosti nagrađena "Nečista krv" reditelja Milutina Petrovića i Gorana Stankovića.

Nečista krv
foto: This and That produkcija

Najveći broj priznanja, čak četiri, otišao je ekipi serije "Crna svadba", nastale u saradnji Telekoma Srbije i "Fajerflaj produkcije". Nagrađeni su i direktor fotografije Igor Marović, autori muzike Biljana Krstić i Dragomir Stanojević i montažer Nenad Pirnat.

Crna svadba, Nemanja Ćipranić
foto: Zorana Jevtić

- Nagrade prijaju, ali se mi ne bavimo ovim poslom zbog njih. Najveće priznanje nam je što je serija ušla u narod, njena tematika, replike i pojedini pojmovi. Publika je na kraju dana ona koja daje svoj sud - kaže za Kurir reditelj Ćipranić.

Ekipa, kako saznajemo, vredno sprema i drugu sezonu, čije snimanje treba da počne za nekoliko meseci.

Sonja Kolačarić
foto: Marina Lopičić

Specijalna Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji pripala je glumici Olgi Odanović. Sonja Kolačarić i Nebojša Dugalić su najbolja glumica i najbolji glumac za uloge u serijama "Močvara 2" i "Vreme zla".

serija Pevačica, Milica Pavlović
foto: Branimir Milovanović i Irena Canić

Najuspešniji glumački par su Milica Pavlović i Miloš Timotijević iz "Pevačice", a Zlatna antena za režiju dodeljena je rediteljima serije "Blok 27" Momiru Miloševiću i Milici Tomović, a za scenario adaptacija romana "Vreme zla", koju je uradila Sanja Savić Milosavljević. Za epizodu nagrađen je posthumno i Marko Živić za seriju "Branilac", dok je Zlatna antena "Radmila Savićević" otišla u ruke Isidori Simijanović za najbolju žensku epizodnu ulogu "Nađe Luković" u TV seriji "Vreme zla". Sara Simović je glumačko otkrovenje godine za lik Dajane u TV seriji "Ubice mog oca 5".

Marko Živić
foto: Nebojša Mandić

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track