SREĆAN SAM ŠTO SU PREPOZNALI DEDU U MENI: Rade Marjanović otkrio zbog čega je prihvatio ulogu u novom filmu Vučje bobice!
Foto: Promo

radost i smeh

SREĆAN SAM ŠTO SU PREPOZNALI DEDU U MENI: Rade Marjanović otkrio zbog čega je prihvatio ulogu u novom filmu Vučje bobice!

Kultura -

Film "Vučje bobice" reditelja Sretena Jovanovića premijerno će se prikatati u nedelju, 16. oktobra, u mts Dvorani, s početkom u 17h u okviru otavaranja 18. KIDS FEST-a priređena je nesvakidašnja konferencija za medije započeta mađioničarskim trikovima, a završena uz osmeh i ispričane dečije anegdote iz filma.

Autori filma "Vučje bobice" okupili su glumačku ekipu u sastavu Tijana Čurović koja se našla u ulozi majke Isidore, Rastko Janković u ulozi oca Kamenka, zatim istaknuta imena glumišta: Nada Blam, Vesna Stanojević, Rade Marijanović, Duško Radović i drugi. Talentovani dečiji tim predvode Simonom Jegorovićem u ulozi sina Alekse i Ninom Sinadinović kao ćerka Anđa.

film Vučje bobice
foto: Promo

Povodom premijere održana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili glavni glumci, ali i scenarista Tode Nikoletić.

Scenarista Tode Nikoletić je kao inspiraciju koristio nepresušni dečji svet mašte.

- Kod nas postoji jedno verovanje da je dete prazna tabla. Naprotiv, svako dete u sebi nosi skriveni svemir i visoku darotivost. Potrebno je pruđiti im prostora za razvoj. Moje je da to primetim kao pisac i da im dam važnost. Moramo ih posmatrati u malim cipelama - objasnio je Nikoletić.

Tijana Čurović
foto: Dragan Kadić

Tijana Čurović se u našla u ulozi majke dvoje dece, koja preokupirana svojim problemima zapostavlja porodicu i okreće se svađama sa suprugom.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam imala priliku da budem majka ovoj predivnoj deci. Dva puta sam se rasplakala kad sam gledala film. Najveći utisak na mene je ostavila ljubav između brata i sestre. U istoriji se nikada nije desilo da sestra povredi brata. Ponosna sam na ekipu, svi smo bili ka porodica na snimanju. Teško je u današnje vreme sačuvati porodicu, a mi smo to uspeli našim filmom - rekla je glumica.

Rastko Janković
foto: Promo

O dečijem filmu za odrasle, u kojoj bi mnogi od nas mogli da prepoznaju deo svoje svakodnevice i porodice, glumac Rastko Janković koji tumači ulogu oca Kamenka kaže

- Pozitivna priča u ovom trenutku u kom živimo. Jedna lepa priča. Pominjao sam dečiji film iz sedamdesetih "Poslednja trka," sete se ljudi starih dečijih filmova i to nam nedostaje, zato mi je čast i drago što sam u ovom filmu.Lepo je osetiti život ispred kamere još kao dete. Tijana i ja smo svakog dana imali probe i radili smo. Nedostajali su nam dečji filmovi. Ovo je priča o roditeljima koji se stalbo svađaju, koliko god da se trude - ispričao je Janković.

Nadu Blam publika je ponovo gledala kao simpatičnu baku sa sela, a njoj je to kao i uvek posebno imponovalo.

Nada Blam
foto: Nenad Kostić

- Posle mnogo godina sam igrala u dečjem gilmu. Nije teško igrati baku sa sela. U ovaj film je uloženo mnogo energije. Nije bilo toksične energije jer su deca glavni akteri, mi smo bili sporedni. Deca su amateri, jednom kad urade to je to, posle kad se vraća bude sve gore i gore. Film se malo okreće i priordi, što je trend u svetu. Deca su bila nekoliko dana u šumi bez telefona, sa vukom i odećom. Srećan sam što su uspeli. U ovom filmu svi smo se lepo igrali - rekla je Nada, koja je za ulogu bake Radojke u filmu "Vučje bobice" ovenčana nagradom publike na Filmskim susretima u Nišu.

Rade Marjanović se prvi put u karijeri našao u ulozi dede, što je njemu pričinilo posebnu radost, kao i prisutnima, koji su se slatko nasmejali.

film Vučje bobice
foto: Promo

- Zahvalio bih se reditelju Sretenu Jovanoviću što mi je prvi put dao ulogu dede na filmu. Zahvalan sam mu što me je prepoznao kao dedu i još uslikao kako bi mi ostala uspomena - istakao je Marjanović i oduševio prisutne.

Crna Božana je lik koji je deci ostao najupečatljiviji, a kako objašnjava glumica Jelica Kovačević, ne treba suditi ljudima na osnovu izgleda.

Vučje Bobice
foto: Privatna Arhiva

- Ovim filmom je otvorena tema da ne treba knjizi suditi po koricama, pa ni Božani. Drago mi je što se ovakav film rodio i što je duh našeg vremena prisutan ovde. Ja glasam za ljubav i za što više ovakvih filmova - zaključila je Kovačević.

Nastala po ideji Jelene Miljuš, a na osnovu scenarija Tode Nikoletića, porodična filmska priča "Vučje bobice“ jednako pred ekranom intrigira i roditelje i decu ukazujući na ljubavi kao osnovu opstanka zajednice. Učestale rasprave roditelja, svakodnevne priče o njihovom rastavljanju, neopravdano dečije osećanje krivice samo su neke od situacija koje istinska ljubav brata i sestre uspeva da nadjača. A ko ih u, za porodicu teškim momentima može najbolje razumeti nego njihovi bake i deke.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:11

SVEČANA PREMIJERA FILMA SVETA PETKA, KRST U PUSTINJI: Glumačka ekipa na crvenom tepihu, a patrijarh Porfirije BLAGOSILJAO projekat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track