PREMIJERA SPEKTAKLA GOSPODAR PAKLA: U filmu igra još jedan glumac iz SRBIJE, ali njega nećete lako prepoznati na EKRANU
Foto: Privatna Arhiva

Lepo

PREMIJERA SPEKTAKLA GOSPODAR PAKLA: U filmu igra još jedan glumac iz SRBIJE, ali njega nećete lako prepoznati na EKRANU

Kultura -

Na platformu Hulu konačno je stigao nastavak čuvenog horor filma "Gospodar pakla", koji je sniman prošlog leta u Beogradu. Među glumačkom postavkom našli su se superstarovi Predrag Bjelac i Goran Višnjić, koji je u filmu oživeo lik gospodina Vojta, misterioznog okultistu opsednutog cenobitima, ali i zvezda u usponu Vukašin Jovanović.

Vukašin Jovanović
foto: Privatna Arhiva

Naslednik Dubravka Jovanovića ostvario je uloge u serijama "Švindleri" i "Drim-tim", a u pozorištu u predstavi "Tica". Najpoznatiji je po roli u filmu "Jedini izlaz", za koju je i nagrađen kao najbolji debitant na 56. Filmskim susretima u Nišu. Vukašin u ovom spektaklu, čija se radnja i dešava u Beogradu, igra jednog od negativaca.

Vukašin Jovanović
foto: Privatna Arhiva

- Sve pohvale timu za protetiku i SFX, odradili su ogroman posao na ovom projektu. Zahvalan sam što sam bio deo toga! A vala, bravo i naši! Vrhunski poso - napisao je glumac na svom Instagram profilu uz fotografije sa snimanja.

Gospodari pakla
foto: Profimedia, promo

Naša prestonica godinama važi za jednu od omiljenih lokacija za snimanje holivudskih filmova, pa je reditelj Dejvid Brukner odlučio da za nastavak odabere upravo grad na ušću Save u Dunav. Inače, Klajv Barker oživeo je svojom režijom natprirodnu horor franšizu 1987. godine originalnim filmom "Gospodar pakla", čiji je scenario rađen na osnovu njegove knjige "The Hellbound Heart". Bio je to pravi hit, koji je sa budžetom od 900.000 dolara zaradio neverovatnih 15 miliona nakon prikazivanja u Americi i Kanadi.

Gospodari pakla
foto: Profimedia

Arhitektura Beograda stvorila je savršenu lokaciju za Bruknerovo snimanje popularnog nastavka, prenosi Luper. Srpska prestonica, kako je Brukner istakao, ima neverovatnu raznolikost modernih zgrada spojenih sa arhitekturom iz 19. veka. Upravo je taj spoj doveo ekipu "Gospodara pakla" u Beograd, koji je dao filmu savršen spoj realizma i fantazije. Jedna od lokacija snimanja bila je Beli dvor, koji se pojavljuje u prvim kadrovima trejlera.

Vukašin Jovanović
foto: Privatna Arhiva

- Beograd ima zaista interesantnu arhitekturu, koja daje osećaj pakla, a mi smo uspeli da je inkorporiramo u naš film. Pronašli smo lokacije koje se čine daleko od stvarnosti kakvu poznajemo. U Beogradu postoji utemeljeni realizam, ali takođe ima i brojne lukove u rimskom stilu, tako da odaje raznovrsnost - izjavio je Brukner.

Kurir.rs

Bonus video:

03:11

KO ŽIV, KO MRTAV Film koji ćemo uskoro gledati u bioskopima, a potpisuje ga mladi glumac Rade Ćosić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track