IMAMO VIŠE POVEZNICA IAKO JE STVARAO PRE MOG VREMENA: Miloš Timotijević otkrio VEZU sa porodicom čuvenog Živojina Pavlovića
Foto: Gordan Jović/ Rts

zanimljivo

IMAMO VIŠE POVEZNICA IAKO JE STVARAO PRE MOG VREMENA: Miloš Timotijević otkrio VEZU sa porodicom čuvenog Živojina Pavlovića

Kultura -

Role potporučnika Vasiljevića u "Vojnoj akademiji", državnog tužioca Vojina Đukića u "Senkama nad Balkanom" i korumpiranog policajca Stupara u "Južnom vetru" bile su odskočna daska za kasnije serije u kojima je briljirao glumac Miloš Timotijević.

Sve one utkale su mu put i do filmova u kojima je dao svoj pečat, a poslednji u nizu je "Trag divljači" Nenada Pavlovića. Miloš tumači lik Aljoše, pa dok opisuje kroz kakvu je transformaciju spremajući se za snimanje morao da prođe, za TV Ekran govori i o prijateljstvu s porodicom velikog pisca i reditelja Živojina Žike Pavlovića, po čijim je motivima rađen scenario.

Trag Divljači, Miloš Timotijević
foto: Promo

Zbog čega je Aljoša drugačiji od ostalih vaših likova?

- Aljoša je šezedestosmaš koji to još nije prevazišao. Razočarao se u revoluciju, koju je predvodio kao student, i zbog toga je na neki način sebe prognao da živi onako kako živi. Ne suočava se sa svojim problemima, on u celoj priči ima jasan stav. Shvatio je da je zrno peska u celoj priči i da ne može da bude revolucija ako nema jaku podršku. Njegov sukob sa ocem je zapravo u stavovima koje imaju kao generacije.

Za potrebe snimanja imali ste izuzetnu fizičku promenu. Da li je bila zahtevna?

- Svaki lik traži promenu. Na ovom snimanju imao sam malo više kilograma nego inače, a sve ostalo je veoma dobar kostim koji su uradili odlični maskeri.

Miloš Timotijević
foto: Gordan Jović/ Rts

Šta vam je bilo najteže na setu?

- Svima je hladnoća bila problematična i svi su se na nju žalili. Ja sam donekle imao sreće s kostimom, jer je bio prilagođen vremenu u kom smo snimali pa se nisam smrzavao.

Da li ste imali nekih problema prilikom spremanja uloge?

- U svoj lik sam ušao neposredno pred samo snimanje, nije bilo mnogo vremena za pripremu. Kolega Uliks Fehmiu, koji je trebalo da igra ovaj lik i koji se dugo pripremao, dobio je koronu, tako da nije mogao da glumi. Uloga je bila fizički zahtevna, snimalo se po istočnoj Srbiji i on prosto nije mogao da nastavi rad, sve i da su ga sačekali da prođe period izolacije.

film Trag divljači, Miloš Timotijević
foto: Stefan Stojanović

Koliko je bilo teško da se uklopite u ovu epohu?

- Nikakav problem zapravo. Aljoša je lik koji živi van svake epohe, u šumi, koja je uvek ista. Bio sam antiepoha. Svi su imali duge kose i bili bez brade, dok je Aljoša kratko ošišan i s dugačkom bradom, što je meni bilo zanimljivo.

Film je rađen po motivima proze Živojina Pavlovića. Da li vas je to privuklo?

- Imam više poveznica sa Živojinom Pavlovićem. Moj otac je radio s njegovom suprugom u istoj firmi, a Žiku obožavam, čak igram u jednoj njegovoj predstavi. Srećan sam što sam zakačio deo njegovog rada, iako je on stvarao mnogo pre mog vremena.

Kad budem mrtav i beo, Živojin Pavlović, film, Kinoteka
foto: Damir Dervišagić

Posle ove premijere na velikom platnu očekuje vas jedna u pozorištu?

- Tako je, 22. oktobra izvešćemo predstavu "Smrt i devojka" Arijela Dorfmana u Bitef teatru, u kojoj igram s Tamarom Krcunović i Milanom Marićem.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

02:05

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ PROGOVORIO O SERIJI PEVAČICA Postoji jedna stvar koju svaki glumac želi PRED NJIM JE JEDAN VELIKI IZAZOV!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track