NENAD JEZDIĆ NAGRAĐEN ZA MONODRAMU KNJIGA O MILUTINU: Veliki hit Zvezdare nije dobio priznanje od publike, već druga PREDSTAVA
Foto: Promo/Nikola Vukelić

Završen Festival monodrame i pantomime

NENAD JEZDIĆ NAGRAĐEN ZA MONODRAMU KNJIGA O MILUTINU: Veliki hit Zvezdare nije dobio priznanje od publike, već druga PREDSTAVA

Kultura -

Glumac Nenad Jezdić osvojio je Zlatnu kolajnu "Maja Dimitrijević" za najbolju monodramu, prema odluci stručnog žirija, za predstavu "Knjiga o Milutinu - Knjiga prva" po tekstu Danka Popovića, u režiji Egona Savina i produkciji Zvezdara teatra.

Nenad Jezdić
foto: Promo/Nikola Vukelić

- Jezdić je vladao odličnom glumačkom tehnikom, igrajući živo, precizno, nadahnuto, uzbudljivo i istinito... Birajući pažljivo scenske znakove, te izražajna sredstva u dobroj, otvorenoj i dinamičnoj komunikaciji sa publikom kao ravnopravnim partnerom, ostvario je maksimalan rezultat - naveli su u obrazloženju Dragan Petrović Pele (dramski umetnik - glumac, profesor na FDU i predsednik žirija), Slobodan Beštić (glumac i pobednik Festivala monodrame i pantomime 2021. godine) i Irena Šarović (koreograf i dramaturg).

Dragan Petrović Pele
foto: Zorana Jevtić

Proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada u petak veče je svečano završen 47. Festival monodrame i pantomime na večernjoj sceni Pozorišta lutaka Pinokio na Novom Beogradu, Zlatna kolajna za pantomimu stručni žiri dodelio je Isidori Stanišić za predstavu "Afterlife Party with Evergreen Eve", a publika je nagradila Aleksandru Arizanović za predstavu "Vrpca".

Kurir.rs

Bonus video:

00:40

NA SPOMEN LEČIĆA JEZDIĆ POBESNEO! Napao novinarku zbog PITANJA i JASNO stavio do znanja šta misli o SKANDALU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track