KLINCI SE NI U JEDNOM TRENUTKU NISU ŽALILI, GLUMCI SU BILI VEĆA DECA OD NJIH: Jelica Kovačević o ulozi u novom filmu VUČJE BOBICE
Foto: Zorana Jevtić

mlade nade

KLINCI SE NI U JEDNOM TRENUTKU NISU ŽALILI, GLUMCI SU BILI VEĆA DECA OD NJIH: Jelica Kovačević o ulozi u novom filmu VUČJE BOBICE

Kultura -

Jelicu Kovačević publika pamti po ulogama u filmu "Vir", seriji "Folk", a sada je prvi put zaigrala u jednom dečjem filmu "Vučje bobice", čija je premijera zakazana danas na otvaranju Kids Festa. Glumica za Kurir otkriva ko je Crna Božana, ali i kako se pripremala za snimanje scena s pravim vukom.

Jelica Kovačević
foto: Zorana Jevtić

Igrate lik s velikom tajnom. Zbog čega je smatraju toliko strašnom?

- Ne treba suditi knjizi po koricama, a ni ljudima na osnovu njihovog fizičkog izgleda. Božana je jedna povređena, usamljena žena, koja nakon požara u kojem je izgubila dete i muža nije uspela da se nosi s gubitkom i povredama na licu. Ona se kao vuk zabila u jazbinu i živela sama dugo. Na osnovu toga je napravljena legenda i sva deca su je se plašila kao da je neki monstrum.

Vučje Bobice
foto: Privatna Arhiva

Da li ste u detinjstvu imali neku Crnu Božanu koje su se deca plašila?

- Naravno da jesam, kao i sva deca. Najviše na svetu volim svoje selo Milatović u Dragačevu, u kome provodim mnogo vremena, i tamo se nalazi jedna stara kuća koju smo mi kao deca zaobilazili. Kao što u filmu imaju vodenicu, tako smo mi imali kuću. Izmišljali smo strašne priče o još strašnijim ženama, ali sve je to život.

Vučje Bobice
foto: Privatna Arhiva

Kako ste se složili s decom na setu?

- Klinci su bili fantastični. Od njih sam naučila kako biti prisutan. Kad sam došla na prvu probu, oni su uveliko radili i vežbali, došla sam normalno odevena, nisam bila u kostimu, a oni su počeli da vrište: "Crna Božana!". Oni su već bili u liku i emociji, a ja sam stala onako i rekla sam svaka čast, deco. Imali su pravu reakciju na mene i bez šminke i kostima i na taj način me uveli u lik. Bilo je hladno, čak smo se i zaglavili u snegu. Bilo je ledeno, a deca se ni u jednom trenutku nisu žalila, mi glumci smo bili veća deca od njih.

film Vučje bobice
foto: Promo

Da li nam trebaju dečji filmovi?

- Pod hitno je potrebno uraditi što više filmova za decu. Moja generacija je odrasla na Branku Kockici, Minji Suboti... Imali smo pregršt filmova uz koje smo provodili subote i nedelje. Naš novi film daje jasnu poruku deci da se ne ponose nasiljem, već malim herojem koji s pravim i tačnim vrednostima daje sve od sebe kako bi spasao svoju porodicu. Treba svi da budemo mali heroji kao što je Aleksa u "Vučjim bobicama".

Jelica Kovačević
foto: Kurir Televizija

Šta spremate u narednom periodu?

- Nakon premijere putujem u Novi Pazar, gde ću prvi put raditi akcioni film "Operacija Kerber". Pola postavke će biti iz Beograda, a druga polovina iz Novog Pazara. Snimanje je počelo juče, a ja ću doći malo kasnije, kako bih prisustvovala premijeri. Igram Nadu, koja je neki vid spasitelja glavnog glumca, sve vreme je uz njega, povezani su.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:21

NEĆU DA ARČE MOJU ZADNJICU! Glumica pobesnela zbog filma u kome je potpuno obnažena: PROBLEM NASTAO OKO GOLE POZADINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track