00:07

Sajam knjiga redovi

neobično

REDOVI KAO U BANCI, TRAŽI SE KNJIGA VIŠE! Svi poludeli za Petkanom, knjiga stara 20 godina, a kupuje se kao da je NOVA! (VIDEO)

Kultura -

Film "Sveta Petka – Krst u pustinji", nesvakidašnji, autorski i duhovni igrani film o najvoljenijoj i najpoštovanijoj Svetiteljki Pravoslavlja, i posle mesec dana prikazivanja privlači veliku pažnju publike.

Od beogradske premijere 6. septembra ovaj film pogledalo je više od 70.000 gledalaca, a veliko interesovanje vlada i širom dijaspore, gde je film počeo da se prikazuje.

Hadži Aleksandar Đurović, Aleksandar Đurović
foto: Promo

Prilikom svake premijerne projekcije u gradovima Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, publika je dugim aplauzima nagradila reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića, kao i glumačku i autorsku ekipu filma, rađenog po istinitoj priči i bestseleru "Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović.

Knjiga je naravno ponovo hit na Sajmu knjiga u Beogradu.

Ljiljana Habjanović Đurović
foto: Nemanja Nikolić

Roman je kažu pročitalo više od milion ljudi, a Ljiljana Habjanović Đurović sada promoviše delo "Kćeri Svetog Vasilija". Knjiga govori o grehu i pokajanju i posvećena je mitropolitu Amfilohiju, ali ponovo je hit i "Petkana" zbog filma njenog sina Hadži Aleksandra Đurovića.

- "Javna ptica" je objavljena pre 34 godina i ona se čita i doštampava. Sada se desilo nešto lepo s romanom "Petkana", jer je opet na bestseler listi, gde je na četvrtom i petom mestu, što je posledica filma. Roman sam prodala u 156.000 primeraka. Međutim, otkad je objavljena, izlaze piratska izdanja. Izašla je pre 21 godine, jer nije bilo fiskalnih kasa. Knjigu su mi štampali na formatu A4 i lepili korice. Njen stvarni tiraž je nemoguće sagledati - kaže Ljiljana, koja ne zna koliko je autograma podelila.

Ljiljana Habjanović Đurović
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

02:45

HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ: Amfilohije vodio narod onako kako su to činili Petar Cetinjski i Vasilije Ostroški

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track