ODVRATNI SU, BOLESNI I ZLI! Prijateljica LEDI DI ŽESTOKO oplela po KRUNI: Oni su dno dna, prekrajaju istoriju kako im se ćefne
Foto: Click / Dean / SplashNews.com / Splash / Profimedia

sadisti sa netfliksa

ODVRATNI SU, BOLESNI I ZLI! Prijateljica LEDI DI ŽESTOKO oplela po KRUNI: Oni su dno dna, prekrajaju istoriju kako im se ćefne

Pop kultura -

Svaki trejler ili tizer za novu, petu sezonu Netfliksovog superhita "Kruna", dobija silne reakcije - i pre gledanja celine i van konteksta - mnoge scene izazivaju bes, neprijatnost i dosta zluradih komentara.

serija Kruna, Kruna, princeza Dajana
foto: Printscreen/Youtube/Netflix

Posebno su ljuti u Velikoj Britaniji, čijom se monarhijom serija i bavi. A najnoviji najavni video nije izuzetak.

Bliska prijateljica princeze Dajane, Simon Simons oštro je kritikovala Netfliks kao "sadistički i zao" zbog prikaza poslednjih sati života najomiljenije članice kraljevske porodice.

Simon Simons, prijateljica princeze Dajane
foto: Printscreen/Youtube

Simons je bila jedna od osoba najbližih Dajani otkako su se, početkom 1990-ih, upoznale u jednoj londonskoj klinici za alternativnu medicinu. Simons se predstavlja kao duhovna isceliteljica i prirodni terapeut, a napisala je i knjigu o njihovom prijateljstvu.

- Oni su dno dna. U hodu prekrajaju istoriju i to me jako ljuti - rekla je Simons.

Ona smatra da nije bilo nikakve potrebe uključiti u seriju vreme neposredno pre Dajanine prerane smrti u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine.

serija Kruna, Kruna, princeza Dajana
foto: Printscreen/Youtube/Netflix

Iz Netfliksa su već pre rekli da neće biti scena same nesreće, ali Simons i ovo viđeno smatra groznim. U tim scenama bivša princeza od Velsa ulazi u automobil prije nesreće. Zatim Elizabet Debicki koja igra ulogu Ledi Di, gleda svoju fotografiju dok sedi na zadnjem sedištu automobila s Kalidom Abdalom (40), koji glumi Dodija Fajeda. Doduše, glumica ima sigurnosni pojas na sebi, što znači da se možda uopše ne radi o snimku poslednjih trenutaka života omiljene princeze i njenog tadašnjeg partnera.

Osim ovih spornih scena, u najavi se može videti Dajana kako pluta u bazenu obučena u kupaći kostim što je dodatno naljutilo Simons. Ona smatra da je serija "Kruna" u celini "odvratna i bolesna" a pita se jesu li autori namerno odlučili da povede osećaje prinčeva Vilijama i Harija.

serija Kruna, Kruna, princeza Dajana
foto: Printscreen/Youtube/Netflix

- To ih tera da ponovno prožive bol, agoniju i psihičku muku koju su pretrpeli kad im je umrla majka - rekla je.

Pretpostavlja se da bi princa od Velsa, Viljama, mogle da razljute scene koje rekreiraju zloglasni intervju njegove majke s Martinom Baširom iz 1995. godine za BBC-jevu "Panoramu".

Prošle godine izbio je skandal jer se smatra da je Bašir do intervjua došao privarom, krivotvoreći neke papire kojima je dokazivao Dajani da u Palati ima "krtice" i da je prate, ne bi li dobio princezino poverenje.

serija Kruna, Kruna, princeza Dajana
foto: Printscreen/Youtube/Netflix

Princ Vilijam je kasnije dao izjavu za javnost rekavši da je intervju uveliko pridodao pogoršanju odnosa njegovih roditelja i rekao da ne bi trebalo nikada više da se emituje.

Inače, sve je više onih koji smatraju da bi serija trebalo da nosi neko upozorenje tipa "svaka sličnost sa stvarnim događajima i ljudima je slučajna".

U nedavnom pismu The Timesu, glumica Džudi Denč opisala je nadolazeću sezonu serije kao "grub senzacionalizam" i "okrutno nepravedan" prema kraljevskoj porodici i sama predložila da se na početak svake epizode stavi neko upozorenje.

serija Kruna, Kruna, princeza Dajana
foto: Printscreen/Youtube/Netflix

- Niko ne veruje više u umetničku slobodu od mene, ali ovo sam morala da komentarišem. Odupiru se da stave bilo kakvu izjavu na početak. No, došlo je vreme da se Netfliks preispita, na dobrobit porodice i nacije koji su nedavno doživeli tužne trenutke i kao znak poštovanja prema vladarki koja je tako predano služila svom narodu 70 godina. A takođe i kako bi sačuvao sopstveni ugled u očima svojih britanskih pretplatnika - rekla je Denč, a prenosi Jutarnji.hr.

Pre dve godine, tadašnji ministar kulture Oliver Douden zatražio je od Netfliksa da na špicu stavi upozorenje da su scene izmišljene, ali Netfliks je to odbio. Ovih dana, iz vrha ove striming komapnije pak govore kako je serija "Kruna" u stvari "fiktivna dramatizacija".

serija Kruna, Kruna, princeza Dajana
foto: Printscreen/Youtube/Netflix

Glavni razlog za takvu izjavu zasigurno je prvi trejler za petu sezonu, u kom se natuknulo o intimnoj vezi kraljičinog supruga princa Filipa i jedne porodične prijateljice. Reakcije javnosti bile su doista žestoke. Neimenovana bliska prijateljica pokojne kraljice rekla je za The Sunday Times da je užasnuta zlobnim neistinama koje će gledaocima u seriji biti predstavljene kao činjenice.

Sve je teže čekati 9. novembar, kada se "Kruna" vraća na program, a ljudi bliski kraljici Elizabeti II koja je preminula u septembru, rekli su da bi nju ova nova sezona serije koja joj nikada nije bila draga, svojom okrutnošću zasigurno "uništila".

(Kurir.rs)

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track