SIN NEBOJŠE DUGALIĆA OSVOJIO 33.000 EVRA I POSTIGAO NEVEROVATAN USPEH: Ono što se dogodilo u protekle 2 nedelje je PRAVO ČUDO!
Foto: Damir Dervišagić

tatin ponos

SIN NEBOJŠE DUGALIĆA OSVOJIO 33.000 EVRA I POSTIGAO NEVEROVATAN USPEH: Ono što se dogodilo u protekle 2 nedelje je PRAVO ČUDO!

Kultura -

Mladi pijanista Bogdan Dugalić osvojio je drugo mesto na prestižnom međunarodnom pijanističkom takmičenju "Maj Lind" u Helsinkiju, kao i priznanje za najbolje izvođenje kamerne muzike.

Pobednik takmičenja bio je Pjotr Pavlak, koji je nagrađen novčanom nagradom od 30.000 evra, drugoplasiranom Bogdanu dodeljen je novčani iznos od 25.000 evra. Dugalić je dobio i specijalnu nagradu za kamernu muziku u iznosu od 8.000 evra.

- Ono što se dogodilo u protekle dve nedelje je pravo čudo! Čast je dobiti dve nagrade na takmičenju "Maj Lind". Biti u mogućnosti da sviram u svim krugovima izvodeći kamernu muziku, uz neverovatan orkestar, i koncert u Helsinškom muzičkom centru s finskim radijom i izvanrednom dirigentkinjom Anom Marijom Helsing ono je što zaista nazivam blagoslovom - napisao je tinejdžer na društvenoj mreži Instagram.

Radost i ponos nije skrivao ni otac mladog pijaniste, glumac Nebojša Dugalić.

- Samo da podelimo radost! Dve nagrade na međunarodnom takmičenju "Maj Lind" u Helsinkiju, Finska. Nagrada za najbolje izvođenje kamernog dela i drugo mesto u finalu - napisao je glumac na društvenoj mreži Instagram.

Dramski umetnik Nebojša Dugalić i njegova supruga Dragana tokom dve decenije braka dobili su petoro dece: Janu, Vidana, Bogdana, Kalinu i Ilinu.

Bogdan je završio muzičku školu "Mokranjac" u Beogradu, a usavršavanje je nastavio u Salcburgu, na univerzitetu "Mocarteum", a još u detinjstvu je pokazao veliki talenat za muziku, te je sarađivao i sa slavnim virtuozima, kao što su Viktor Bođino ili Vladimir Ogarkov.

Mladi umetnik je već osvojio nekoliko priznanja, među kojima se ističu prve nagrade na međunarodnim pijanističkim takmičenjima "Citta di Arona" i "Citta di San Dona di Piave" i drugo mesto na Međunarodnom memorijalnom takmičenju pijanista "Isidor Bajić".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:50

Nebojša Dugalić govor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track