IZAZOV JE IGRATI VUKA BRANKOVIĆA POSLE VOJE BRAJOVIĆA: Igor Đorđević biće deo novog KOSOVSKOG BOJA, evo šta kaže njegov kolega
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić, Printscreen

jedna uloga dva glumca

IZAZOV JE IGRATI VUKA BRANKOVIĆA POSLE VOJE BRAJOVIĆA: Igor Đorđević biće deo novog KOSOVSKOG BOJA, evo šta kaže njegov kolega

Kultura -

Nakon serije "Koreni" Igor Đorđević postao je miljenik domaćih reditelja. U bioskopima se trenutno prikazuje njegov novi film "Džem od kavijara", gde mu je partnerka supruga Zorana Bećić, a na male ekrane Superstara ovog vikenda stiže i serija "Bunar", koju dramski umetnik potpisuje kao autor. Trenutno je najvažnija vest da će u novoj verziji "Boja na Kosovu" igrati Vuka Brankovića.

Igor Đorđević
foto: Nenad Kostić

- Radujem se tome i smatram da je to veliki izazov - produkcijski, glumački i istorijski. Naslediću Voju Brajovića u ulozi Vuka Brankovića. Morate da pitate Gagu Antonijevića što mi daje takve uloge posle jednog Ante Vrbana u "Dari iz Jasenovca". Lako je igrati likove koji su od vas daleko po karakteru. - započinje razgovor za Kurir Đorđević.

Dara iz Jasenovca
foto: Aleksandar Letić

Voja Brajović je 1989. godine snimio film "Boj na Kosovu" Zdravka Šotre, a njegova uloga Vuka Brankovića i danas se pamti. Glumac za Kurir priznanje da ne veruje da će u novoj verziji epske bitke biti mesta za njega u podeli.

- Drago mi je kad čujem to što je izjavio Igor Đorđević, jer je znak poštovanja prema kolegi. Ne znam ko radi novi "Boj na Kosovu", ali je veliko pitanje šta će glumci sada izgovarati. Naš "Boj na Kosovu" radio je Šotra, ali je to napisao Ljubomir Simović. Poželeo bih Igoru da ima dobre replike i da ima prostor da se glumački iskaže - kaže Brajović.

Boj na Kosovu, Predrag Gaga Antonijević
foto: AFP / Roger Viollet / Profimedia, Ana Paunković

Dramski umetnik ne gleda danas s nekom posebnom nostalgijom na tu ulogu: - Film smo snimili za 30 dana, jer je bila jurnjava da se obeleži 600 godina Kosovskog boja, a ne da nešto ostane za narednih 600 godina.

Boj na Kosovu, žarko Laušević
foto: Printskrin

Brajović smatra da tek danas istoričari otkrivaju pravu istinu o bitki 28. juna 1389. godine na Gazimestanu, gde su se sukobile vojske srpskog kneza Lazara i osmanskog sultana Murata.

- Turski istoričari su godinama tvrdili da je Murat mučki ubijen od strane Miloša Obilića. Danas se tek može pročitati da je poginuo u bitki kao jedini sultan u njihovoj istoriji. Sreća da su taj čin naši pesnici pretvorili u herojski čin. To je velika stvar - zaključuje proslavljeni glumac.

Branko Cvejić, Komemoracija, JDP, Voja Brajović
foto: Stefan Stojanović Mondo

Kurir.rs

Bonus video:

00:34

Čudotvorac Tumanski:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track