LJILJANA BLAGOJEVIĆ PRVI PUT U KOMEDIJI: Naša čuvena glumica se našla u humorističkoj seriji LAKO JE RALETU i to u ulozi SVEKRVE!
Foto: Marina Lopičić

intervju

LJILJANA BLAGOJEVIĆ PRVI PUT U KOMEDIJI: Naša čuvena glumica se našla u humorističkoj seriji LAKO JE RALETU i to u ulozi SVEKRVE!

Kultura -

Iako su prošle skoro četiri decenije otkako je Ljiljana Blagojević kao doktorka na selu u istoimenoj seriji osvojila srca televizijske publike, tek sada prvi put igra u komediji, i to u seriji "Lako je Raletu".

Već mesec dana glumačka ekipa sa Andrijom Miloševićem na čelu vredno snima, a najavljeno je da će na male ekrane RTS prve epizode stići već polovinom januara. Scenario potpisuju Tatjana Ilić, Dejan Ćirjaković, Filip Vujošević i Dušan Bulić, a za režiju su zaduženi Predrag Ličina i Ognjen Janković. Čuvena dramska umetnica u intervjuu za TV Ekran otkriva zbog čega je odlučila da te sada zaigra u komediji.

serija Lako je Raletu
foto: Gordan Jović

Šta vas je privuklo ovom žanru? - Komedija mi je novi žanr, koji do sada nisam radila, i zbog toga mi je zanimljivo da je igram jer mogu da proverim sebe i svoje granice. Volim kada se pomešaju karte i kada ljude vidim u nekim novim izazovima. Sve uloge koje sam igrala do sada sam obožavala, naročito drame. Ovakva serija je bila izuzetno neophodna na našim prostorima, jer pokriva porodične odnose i vraća nas na divna sećanja koja nas vezuju za televiziju.

Šta je izazovnije igrati, komediju ili dramu?

- Komedija je ozbiljan žanr kroz koji može svašta da se kaže. Pitanje je šta vam je cilj, da li želite da zataškate nešto ili da se poboljša neka mana, kao što je radio Molijer. Na televiziji postoje termini na kojima mora da se emituje sadržaj za celu porodicu. Serija "Lako je Raletu" je takav program, vratiće nas porodičnim odnosima u kojima ćemo moći da komentarišemo i smejemo se.

Ljiljana Blagojević
foto: Luka Šarac

Da li je vaš lik Cice džangrizava svekrva?

- Cica je specifična osoba. Kao i sve starije žene koje žive u zajednici više generacija, ima potrebu da bude dominantna. Vodi računa o sebi, ima frizuru, namazane nokte, govori kako fantastično kuva i uvek je na usluzi. Ipak, nekada i s najboljom željom postanete problem, pa je tako i ona postala problem jer ruši privatnost sina i snaje. Daleko od toga da je džangrizava, samo je žena koja malo prelazi granicu. Na taj način stvara komične situacije, jer se uvek nađe u sobi kad su deca u nekom intimnom razgovoru, upada kad se on tušira i još brdo sličnih situacija.

Branimir Brstina vam je direktan partner. Kako je igrati s njim?

- Nikada do sada nisam igrala ovakvu vrstu serije, ali mi sastav ekipe, s kojima se savršeno slažem, u potpunosti odgovara. S Brstinom, koji je poznat komičar, prvi put glumim u komediji. Izuzetno je lako sarađivati i igrati s njim, kao i sa Andrijom Miloševićem.

Branimir Brstina
foto: Stefan Jokić

Imate li vremena za sebe u moru obaveza?

- Uvek imam vremena za sebe. Moje vreme je i kada sam na pozornici, ispred kamera, na času sa studentima, ali i s prijateljima. Ako ste vlasnik svog života, onda imate sve vreme za sebe. Trudim se da radim na sebi i da provodim vreme s ljudima koje volim.

Ljiljana Blagojević
foto: Zorana Jevtić

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

12:22

Kalina Kovačević otkrila neverovatan detalj iz jedne predstave! Za 20 godina igranja ovog dela rodilo se 30 beba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track