RETKO POJAVLJIVANJE JOVANE STOJILJKOVIĆ I GORANA BOGDANA U JAVNOSTI: Glumci ne skidaju osmeh s lica, a za to imaju POSEBAN RAZLOG
Foto: Damir Dervišagić

PREMIJERA FILMA VERA

RETKO POJAVLJIVANJE JOVANE STOJILJKOVIĆ I GORANA BOGDANA U JAVNOSTI: Glumci ne skidaju osmeh s lica, a za to imaju POSEBAN RAZLOG

Kultura -

Dugo očekivani domaći špijunski triler "Vera" premijerno je večeras prikazan u Beogradu. Najviše pažnje na crvenom tepihu privukla je glavna glumica Jovana Stojiljković, koja se pojavila sa izabranikom Goranom Bogdanom.

Glumački par je bio sjajno raspoložen, čemu svedoče i njihovi osmesi koje nisu skidali s lica, a Jovana je to i potvrdila rekavši prisutnim predstavnicima medija da se raduje što je prošetala crvenim tepihom s Goranom Bogdanom.

Vera, premijera, film
foto: Damir Dervišagić

Osim toga, Goran i Jovana su uskladili svoje stajlinge, te su se pojavili u odelima u elegantnoj crnoj boji.

Osim pomenute glavne glumice u filmu, na svečanu projekciju stigli su i Miona Marković, Viktor Savić Milica Tomašević, Aleksandar Srećković Kubura, Milica Tomašević, Vuk Kostić, Nikola Vujović i mnoge druge kolege koje su učestvovale u projektu, ali i koje su došle da pruže podršku.

1 / 20 Foto: Damir Dervišagić

Inače, za prvu projekciju odabrana je sala Imax, sa najboljim zvukom u Srbiji, u tržnom centru Galerija Beograd.

Triler sa elementima melodrame, inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, četvorostrukoj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali "srpska Mata Hari".

U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Film "Vera" je priča o ženi u muškom svetu, čime je relevantan za savremeni trenutak. Od mlade žene koja je volela holivudske filmove, svetlosti velegrada i želela glamurozne avanture, na kraju je Vera Pešić postala nevoljni saradnik okupatora optužena za izdaju.

Paralelno sa akcionom, špijunskom linijom radnje, fokus filma je na Verinoj intimnoj, psihološkoj drami u kontekstu tajne njenog porekla.

Jovana Stojiljković u glavnoj ulozi brilijantno donosi Veru Pešić, a uz nju ćemo gledati i Petra Zekavicu, Tihomira Stanića, Viktora Savića, Nikolu Koju, Aleksandra Srećkovića, Anitu Mančić, Džeka Dimića, Vuka Kostića, Nebojšu Dugalića, Bojana Žirović.

Reditelj filma je Nedeljko Kovačić, scenaristi Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, originalnu muziku potpisuje Magnifiko, a producentkinja filma je Danka Milošević.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:13

Premijera prvog filma Sandre Mitrović u Beogradu: Komedija na 3 sprata okupila krem srpskog džet seta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track