POSLEDNJI FILM VLASTE VELISAVLJEVIĆA! Poznat datum PREMIJERE, a u kadru mu je društvo pravila zvezda čuvenih MARATONACA
Foto: Damir Dervišagić

lepe vesti

POSLEDNJI FILM VLASTE VELISAVLJEVIĆA! Poznat datum PREMIJERE, a u kadru mu je društvo pravila zvezda čuvenih MARATONACA

Kultura -

Nakon svetske premijere u Veneciji debitantsko ostvarenje Dušana Zorića i Matije Gluščevića "Da li ste videli ovu ženu?" biće premijerno prikazano pred beogradskom publikom 26. novembra u okviru takmičarskog programa 28. Festivala autorskog filma.

Matija Gluščević, Dušan Zorić
foto: Fadil Šarki

U priči o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože, a igra je hrvatska glumica Ksenija Marinković. Svoju poslednju ulogu na filmu imao je Vlasta Velisavljević, a tu su još i Isidora Simijonović, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Aleks Elektra i drugi.

Melita Bihali, Vlasta Velisavljević
foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

.- Vlasta i ja igramo Ksenijine roditelje. Snimali smo nekoliko dana. Nisam imala ranije priliku da radim s Velisavljevićem kao direktnim partnerom. Radili smo svoje scene u jednom velikom, a malo zapuštenom stanu. Vlasta je u kadru bio pravi profesionalac, a spavao je u pauzama. Nije to ni tada bio vedar i duhovit čovek kao što ga svi znamo. Njega je posle pokosila korona - priseća se dramska umetnica Melita Bihali.

Maratonci trče počasni krug
foto: Printscreen/Youtube

Služavka Olja

Melitu će publika zauvek pamtiti po scenama iz filma "Maratonci trče počasni krug", gde je tumačila ulogu služavke Olje. Prošlo je više od 40 godina od saradnje sa Slobodanom Šijanom, ali i danas je svi samo po tome pamte.

- I dalje me jure po ulici i viču mi: "Je l' ti umro Pantelija?" Kažem im: "Živ je!" Volim mnogo i "Ko to tamo peva", ali su "Maratonci" nešto što je ostalo u narodu - kaže glumica, koja će se pokloniti publici u Beogradu.

Kurir.rs

Bonus video:

01:10

Irfan Mensur o Vlasti Velisavljeviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track