TREBALO JE DA BUDE U KULTNOJ PREDSTAVI, ALI GA JE SMRT SPREČILA: Gorica Popović otkrila nepoznate detalje o čuvenom komadu!
Foto: Arhiva atelje 212

evo o kome je reč

TREBALO JE DA BUDE U KULTNOJ PREDSTAVI, ALI GA JE SMRT SPREČILA: Gorica Popović otkrila nepoznate detalje o čuvenom komadu!

Kultura -

Kultna predstava "Brod plovi za Beograd” na repertoaru Ateljea 212 je još od 1997.godine, a nastala je po ideji i u režiji Gorice Popović. Glumica je za Kurir otkrila koga bi volela da vidi u ovogodišnjoj postavci predstave, ali i zbog čega joj je najviše žao.

Gorica Popović
foto: Stefan Jokić

- Uvek imamo puno učesnika i gostiju iz sveta muzike. Ostao je žal što nismo doveli Tošeta Proeskog u našu predstavu. Bili smo u ozbiljnim pregovorima, ali ga je smrt sprečila da nam se pridruži. Nismo lovili Čolu do sada, a volela bih njega da vidim.

Gorica Popović, Toše Proeski, Zdravko Čolić
foto: Profimedia, AFP, Dragan Kadić, Stefan Jokić, Arhiva atelje 212

Srećna sam što su se glumci odazvali, a kako i ne bi, jer vole da pevaju. I ove godine ćemo imati četiri predstave u okviru programa. Dobili smo nekoliko potvrda za ovogodišnje igranje, ali će to, kao i do sada, ostati iznenađenje za publiku. Posle humanitarnog igranja predstave u MTS dvorani za decu poginulih rudara, dobili smo predlog da se predstava igra u Domu sindikata, što smo mi odbili. Mesto joj je u Ateljeu 212 - rekla je Gorica za Kurir.

U ovom muzičko-scenskom spektaklu, eksploziji boja, pesama, humora i glumačkih bravura, učestvuje gotovo ceo ansambl pozorišta Atelje 212, kao i gostujući glumci, pevači i igrači.

Atelje 212 kao i uvek otvara svoja vrata i pruža šansu svim glumcima Beograda da pokažu svoje veštine i svoje višestruke darove pevajući i igrajući uz omiljenu muziku. Mnogi mladi glumci, igrači i pevači, prvi put su imali priliku da izađu pred publiku baš u ovoj predstavi.

Gorica Popović, Sloboda Mićalović, Tamara Dragičević
foto: Arhiva Ateljea 212

Podsetimo, proslavljeni glumci Gorica Popović, Svetlana Ceca Bojković, Anita Mančić, Tihomir Stanić, Jelena Stupljanin uz podršku Udruženja dramskih umetnika Srbije organizovali su humanitarnu predstavu pod nazivom "Brod plovi za decu rudara” sa ciljem prikupljanja sredstava za decu rudara nastradalih u rudniku Soko u Sokobanji.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:24

Gorica Popović o Ateljeu 212 i mladim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track