KO JE VAŽNIJI PRED BOGOM - MUŠKARCI ILI ŽENE? Vladika Grigorije objasnio: Znam da se nekima možda ovaj odgovor neće svideti!
Foto: Youtube prtscr / DW Fokus

odgovorio je na bitno pitanje!

KO JE VAŽNIJI PRED BOGOM - MUŠKARCI ILI ŽENE? Vladika Grigorije objasnio: Znam da se nekima možda ovaj odgovor neće svideti!

Zanimljivosti -

Vladika Grigorije, episkop diseldorfski i cele Nemačke, neretko vernicima odgovara na večita pitanja iz pravoslavlja putem društvenih mreža, te daje odgovore na najveće nedoumice o našoj veri.

Vladika je ovaj put dao jasan odgovor na pitanje o ravnopravnosti žena i muškaraca u crkvi. On nedvosmisleno kaže da su muškarac i žena jednaki pred Bogom.

Vladika Grigorije
foto: Printskrin/Instagram

- Niko nije u prednosti i znam da se nekima možda ovaj odgovor neće svideti. Nejednakost pred Bogom nije moguća. Znam da ova diskriminacija prema ženama ima svoje poreklo u istoriji, društvu, pa i u crkvi. Moraju i jesu ravnopravni pred Bogom - rekao je Grigorije.

- Znam da će se mnogi od vas zapitati zašto se – ako su već žene i muškarci ravnopravni u crkvi – žene ne rukopolažu u sveštenički čin?

Biti hrišćanin znači pripadati, kako apostol Petar kaže, carskom ili svetom sveštenstvu, koje prinosi žrtve duhovne kroz Isusa Hrista (1 Pt 2.9; 5).

Drugim rečima, ovaj sveštenički čin imaju svi članovi crkve, svi kršteni, ne samo oni koji su rukopoloženi za naročito službu, a koje danas greškom isključivo zovemo sveštenicima.

I te kako sam svestan da su žene vekovima unazad bile obespravljene, ali pred Gospodom – i to je važno da čuju svi oni koji misle suprotno – žene stoje u istoj ravni s muškarcima - napisao je vladika na objavi ispod Instagram snimka.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

Ko je mitropolit Joanikije ustoličen na Cetinju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track