BIVŠI LJUBAVNICI NA SCENI U BEOGRADU: Mirjana Karanović volela 20 GODINA MLAĐEG kolegu, a evo kako je govorila o ovoj ROMANSI
Foto: Kamerni teatar 55

ne propustite

BIVŠI LJUBAVNICI NA SCENI U BEOGRADU: Mirjana Karanović volela 20 GODINA MLAĐEG kolegu, a evo kako je govorila o ovoj ROMANSI

Kultura -

Predstava "Noć Helvera“ u režiji Dina Mustafića, premijerno će biti odigrana u Beogradskom dramskom pozorištu, 24. novembra 2022. od 20 časova na maloj sceni "Predrag Pepi Laković“. Repriza je zakazana za 25, novembar. U predstavi igraju Mirjana Karanović i Ervin Bravo.

Mirjana Karanović, Ervin Bravo, predstava Noć Helvera
foto: Kamerni teatar 55

Predstava "Noć Helvera“ igrala se od 2004. godine u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, izuzetno popularna, gostovala je i punila gledališta širom regiona i sveta, osvojila brojne nagrade, impresivne kritike. Saradnja Kamernog teatra 55 i Beogradskog dramskog pozorišta dovela je do toga da predstava "Noć Helvera“ bude premijerno odigrana na sceni BDP-a, kao i da ostane na repertoaru najstarijeg beogradskog teatra.

Mirjana Karanović, Ervin Bravo, predstava Noć Helvera
foto: Kamerni teatar 55

"Noć Helvera“, drama najpopularnijeg, poljskog, savremenog dramatičara, reditelja i profesora Ingmara Vilkvista (alijas Jaroslava Svijeršća), iz 1999. godine, komad je koji se na tanan način bavi začudnim odnosom majke i posinka (momka sa posebnim potrebama), na isprepletanoj relaciji majka–dete, štićenik–tutor, brat–sestra, muškarac–žena, dželat–žrtva. Intimna drama odvija se u okruženju ojačanog totalitarizma tridesetih godina prošlog veka, čiji eho pojačava unutrašnje tenzije ovog neobičnog para.

Mirjana Karanović, Ervin Bravo, predstava Noć Helvera
foto: Kamerni teatar 55

Mirjana se nikada nije udavala, a nije ni previše detaljisala o svom emotivnom životu. Ipak, svojevremeno je do javnosti dospela informacija da je u ljubavnoj vezi sa kolegom iz Bosne, sa kojim igra u pomenutoj predstavi.

Naime, u pitanju je dvadest godina mlađi kolega Ermin Bravo, kog je upoznala u Sarajevu, dok su radili na predstavi "Noževi u kokošima“, u kojoj su glumili strastvene ljubavnike. Priroda predstave i način na koji su je oni igrali, tvrde upućeni, neminovno su doprineli pojavi varnica.

- Za glumicu je neophodno da ima partnera na koga može da se osloni i da bude potpuno sigurna da će je podržati kad treba, a da pri tom ne razmišlja o tome da su bez garderobe. Sve je to Ermin izneo pa nisam imala nikakvih problema, tako je zadobio moje poverenje. On je jedan od najboljih partnera koje sam ikada imala - rekla je tada Mirjana Karanović u intervjuu za "Gloriju“.

Mirjana Karanović, Ervin Bravo, predstava Noć Helvera
foto: Kamerni teatar 55

Ipak, ljubav je planula nešto kasnije, kada su se ponovo zajedno našli na sceni, u komadu "Noć Helvera“, koja je premijerno izvedena 2004. godine, sa kojom su kasnije gostovali širom sveta.

Romansa nije opstala, ali su Mira i Ermin ostali odlični prijatelji. Nastavili su da sarađuju. O tajni dugovečnosti njihove predstave uvažena umetnica kaže:

- I Ermin i ja, bez obzira na to što starimo, i dalje igramo te likove jer oni nisu ograničeni godinama. Ima nekih predstava koje više ne mogu da igram jer su predodređene za mlađe glumice. Ovde je drugačije.

S druge strane, Ermin Bravo, koga u domovini zovu "dragulj BiH glumišta“ istakao je da njih dvoje vole da rade zajedno i da traže način da se to ponovo desi, kao i da je to partnerstvo koje je doživotno.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:27

MIRJANA KARANOVIĆ SE TRANSFORMISALA: Glumica pokazala šta se dešava iza kamere na snimanju filma o Tomi! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track