GLUMICA OTKRILA KAKO SE VERILA SA DEČJIM PISCEM DUŠKOM RADOVIĆEM: Nije ga mrzelo da kupi prsten, ali smo PALI na testu vremena!
Foto: Branko Belić

ko bi rekao

GLUMICA OTKRILA KAKO SE VERILA SA DEČJIM PISCEM DUŠKOM RADOVIĆEM: Nije ga mrzelo da kupi prsten, ali smo PALI na testu vremena!

Kultura -

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, kompanija "Maskom", koja već dugi niz godina izdaje njegova dela i štiti autorska prava, pripremila je obimnu monografiju "100 godina Duška Radovića", koja će 29. novembra biti predstavljena u pozorištu koje nosi njegovo ime.

Duško Radović
foto: Promo

U okviru programa kojim će se obeležiti datum rođenja našeg velikana pisane reči učestvovaće Zorica Hadžić, Matija Bećković, Olja Bećković, Boris Miljković, Miloš Radović i Branislava Milunov. Specijalni gosti večeri biće Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov.

Sećanja na Duška Radovića u monografiji je podelila glumica i voditeljka Olja Bećković: - Toliko je bio ubedljiv da je sposoban za večnu ljubav, da sam ga 1967, u trećoj godini svog života, zaprosila. Ponudio mi je manje obavezujuću varijantu - da se prvo verimo. Nije ga mrzelo da svrati na Palilulsku pijacu i kupi prsten. Pali smo na testu vremena.

Olja Bećković
foto: Damir Dervišagić

Duško Radović je najomiljeniji, najčitaniji i najcitiraniji pisac i predstavlja jedinstven fenomen naše kulture. Radović je bio autentičan i inovativan medijski stvaralac, društveni kritičar, analitičar i neprevaziđeni poznavalac našeg mentaliteta.

Kapitalno izdanje "100 godina Duška Radovića" priredila je Zorica Hadžić, a osmišljeno je u saradnji s Milošem Radovićem. Pored dosad neobjavljenih tekstova, beležaka, razglednica i crteža, knjiga sadrži i Radovićevu privatnu i poslovnu prepisku, kao i svedočenja njegovih bliskih prijatelja i saradnika.

Duško Radović
foto: privatna arhiva Miloša Radovića

Matija Bećković, kojeg za Duška vezuje dugogodišnje iskreno prijateljstvo, u knjizi se pojavljuje kao narator, a za izgled ovog luksuznog izdanja pobrinuli su se Slavimir Stojanović Futro, Boris Bota Miljković i Dušan Šević.

Duško Radović
foto: Printscreen

Obeležavanje jubileja 100 godina Duška Radovića je otvoreno za javnost, a svi zainteresovani koji žele da prisustvuju događaju mogu da se prijave na biletarnici Malog pozorišta "Duško Radović".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track