BRANKA KATIĆ OTKRILA ŠTA JE USKORO OČEKUJE: U drugoj sezoni serije Ćutanje igraću elegantnu žena koja ostavlja dojam profesionalca
Foto: Nikola Anđić

TV Ekran

BRANKA KATIĆ OTKRILA ŠTA JE USKORO OČEKUJE: U drugoj sezoni serije Ćutanje igraću elegantnu žena koja ostavlja dojam profesionalca

Kultura -

Do kraja novembra kreće snimanje druge sezone hrvatsko-ukrajinske kriminalističke serije "Ćutanje", a njeno veliko pojačanje biće glumica iz Srbije Branka Katić. Naime, ona će u nastavku ovog ostvarenja reditelja Dalibora Matanića igrati lik Mile, što je i ekskluzivno potvrdila za TV Ekran.

Branka Katić
foto: Nebojša Babić

- Izuzetno me raduje ponovna saradnja s Daliborom Matanićem, koji je fantastičan reditelj i s kojim sam uspela da napravim jednu ozbiljnu, kompleksnu i interesantnu ulogu u seriji "Novine". Drago mi je da ponovo sarađujem i sa izvrsnom producentskom kućom "Drugi plan" iz Zagreba - rekla nam je Branka samo dan nakon što je reditelj Matanić istakao da će se upravo ona naći u njegovoj seriji kao pojačanje i dodala:

- O ulozi vam neću reći mnogo osim da je u prvoj pojavi opisana kao "elegantna žena koja odaje dojam vrhunskog profesionalca". Sve ostalo saznaćete kad budete gledali drugu sezonu serije "Šutnja".

Branka Katić
foto: Profimedia

Inače, ovaj veliki ovogodišnji hit prikazan na striming platformi HBO maks doneo je publici potresnu priču o prostituciji i trgovini ljudima preko granica zemalja istočne Evrope, zasnovanu na romanima Draga Hedla. Zaplet nastavka je još tajna, ali se zna da druga sezona ove serije priču seli u Beograd, a scene će se snimati u Osijeku i Zagrebu.

U prvom delu serije inspektor Vladimir i novinar Stribor bore se da reše ubistva maloletnih prostitutki u Hrvatskoj, a u to vreme u Kijevu nestaje sestričina ukrajinske filantropkinje Olge. Njen muž Ivan Hrvatić, jedan od najuticajnijih ljudi u Osijeku, odlučuje da pomogne u istrazi.

Nikola Kojo, Branka Katić, serija U klinču
foto: Promo

Međutim, nestala devojka pronađena je mrtva u Osijeku, ne u Kijevu. Ona je sad već treća žrtva. Čini se da serijski ubica deluje u Hrvatskoj. Vladimir, Stribor i Olga naposletku će doći do istine, ali će pre toga svako od njih to skupo platiti. Inspektor je na kraju prve sezone mrtav, novinar ostaje da se bori, a igra ga popularni Goran Bogdan.

(Kurir.rs / Lj. Radanov / J. A. Milošević)

Bonus video:

05:21

VREME JE DA POSVETIM KARIJERI: Branka Katić progovorila o projektima u Srbiji, ali i o POVRATKU U BEOGRAD SA PORODICOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track