SVAKO NOVO GLEDANJE NAŠEG FILMA OSTAVLJA DRUGAČIJI UTISAK: Na FAF premijera prvog ostvarenja Dušana Zorića i Matije Gluščevića
Foto: promo

ne propustite

SVAKO NOVO GLEDANJE NAŠEG FILMA OSTAVLJA DRUGAČIJI UTISAK: Na FAF premijera prvog ostvarenja Dušana Zorića i Matije Gluščevića

Kultura -

Festival autorskog filma otvoren je u petak premijerom filma "Duhovi ostrva" Martina Mekdone i trajaće do 2. decembra.

Premijerno će u subotu biti prikazano ostvarenje "Da li ste videli ovu ženu" mladih reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića, u kome naslovnu ulogu tumači Ksenija Marinković.

film Da li ste videli ovu ženu
foto: promo

Govoreći o motivaciji za svoj prvi dugometražni film, reditelji su otkrili da im je cilj bio da naprave priču koja će svaki put imati drugačiji uticaj na publiku.

- Inspiraciju za film smo pronašli u našim majkama, osobama koje su nam vrlo bliske, a opet nepoznate. Nemamo tačno određenje žanra filma, mi ga interno zovemo egzistencijalna drama sa elementima nadrealnog.

Matija Gluščević, Dušan Zorić
foto: Fadil Šarki

Ideja nam je od samog početka bila da napravimo film koji će stalno da se menja, pa i u žanrovskom smislu. Da svaki put kad ga publika pogleda, izađe s drugačijim utiskom - otkrili su reditelji.

U ostalim ulogama naći će se i Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Melita Bihali i drugi.

film Da li ste videli ovu ženu
foto: promo

U okviru festival biće prikazano preko 70 filmova selektovanih u nekoliko kategorija, a projekcije će se održati u šest bioskopskih dvorana u Beogradu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:27

Sloboda Mićalović Fest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track