Najnovije vesti

MAJKA MIODRAGA RADONJIĆA MOGLA JE DA BUDE NOVA LEPA BRENA: Sve je napustila zbog porodice, a evo šta danas radi i kako IZGLEDA
Foto: Damir Dervišagić, Ana Paunković

zanimljivost

MAJKA MIODRAGA RADONJIĆA MOGLA JE DA BUDE NOVA LEPA BRENA: Sve je napustila zbog porodice, a evo šta danas radi i kako IZGLEDA

Kultura
08:15h

Glumac Miodrag Radonjić koji je popularnost stekao ulogom simpatičnog Baće u seriji "Južni vetar", ljubav prema kamerama i muzici je nasledio od svoje majke Branke Lolić.

Branka Lolić
foto: Rts Printscreen

Ona je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora "Kraljica Natalija" i muzički urednik u Televiziji Beograd. Ona je živela životom prave muzičke zvezde, a osamdesetih godina je bila povezana sa tada najvećom estradnom zvezdom Lepom Brenom.

Marko Radonjić
Marko Radonjićfoto: Printsreen

"Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama“, ispričao je glumac za Informer.

Miodrag Radonjić
foto: Zorana Jevtić

Miodrag se priseća da se često u to vreme u njihovoj kući prila muzika i da mu je jedna od glavnih zanimacija u tom periodu bilo pevanje.

"Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali“, zaključio je glumac.

Popularni glumac koji je do sad imao oko 22 uloge u filmovima i serijama i dalje voli da izlazi.

"Volim našu narodnu muziku, pa često naručujem pesme za svoju dušu kad sedim sa društvom u kafani. Najviše volim da mi pevaju "Mito bekrijo" i „Evo banke cigane moj" ali sve zavisi od emocija koje me u tom trenutku obuzmu", ispričao je Miodrag.

Branka Lolić
foto: RTS Printsreen

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena. harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović. Sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.

Kurir.rs, LJ. R.

Bonus video:

NJIH 12 SPAVALO U JEDNOJ SOBI BEZ GREJANJA! Roditelji ih ređali po PODU: Bili smo kao štenci kad se ušuškaju (KURIR TELEVIZIJA)
02:03

NJIH 12 SPAVALO U JEDNOJ SOBI BEZ GREJANJA! Roditelji ih ređali po PODU: Bili smo kao štenci kad se ušuškaju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja