POZORIŠNI DAN PONOVO NA MEĆAVNIKU: Nakon dve godine pauze ponovo će se izvoditi radionice za studente a tu je i HIT PREDSTAVA
Foto: Promo

ne propustite

POZORIŠNI DAN PONOVO NA MEĆAVNIKU: Nakon dve godine pauze ponovo će se izvoditi radionice za studente a tu je i HIT PREDSTAVA

Kultura -

Posle dve godine pauze, na sceni Mećavnika 10. decembra održaće se pozorišni dan pod nazivom "Kustendorf predstave" kao svojevrsna skraćena verzija festivala Pozorišni Kustendorf, čiji je osnivač reditelj Emir Kusturica.

Reditelj Milan Nešković kaže da je najbitnije da se tradicija nastavi i da će šansu dobiti mladi studenti glume.

Kus Petlić
foto: Atila Kovač

Od 17 časova igraće se nagrađivana predstava "Vrpca" Aleksandre Arezanović. Komad je kompletno njeno autorsko delo. U okviru revijalnog programa gostovaće predstava reditelja Milana Neškovića "Kus petlić" u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica.

Komad Ace Popovića trijumfovao je na brojnim festivalima osvojivši više od 20 najprestižnijih nagrada, među kojima su nagrade Sterijinog pozorja, Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, međunarodnog festivala 46. dani satire Fadila Hadšića u Zagrebu i mnoge druge.

Kus Petlić
foto: Atila Kovač

Pozorišnom danu na Mećavniku prisustvovaće studenti dramske umetnosti iz Srbije, za koje će biti održana i radionica sa Aleksandrom Arizanović na temu "Eklektično autorsko pozorište", koju će moderirati Nešković.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:14

OČEKUJEM POBEDU VEČERAS! Emir Kusturica sa Luža izneo svoja očekivanja pred meč godine za Orlove! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track