UPLAŠILA SE SUJEVERJA ZBOG OVOG! Naša glumica otkrila da ume da bude NAIVNA, zbog čega postaje OPASNA i kakva je privatno
Foto: Damir Dervišagić

iskrena

UPLAŠILA SE SUJEVERJA ZBOG OVOG! Naša glumica otkrila da ume da bude NAIVNA, zbog čega postaje OPASNA i kakva je privatno

Kultura -

Glumica Nataša Ninković obeležava aktuelnu pozorišnu sezonu ulogama u predstavama "Edip" i "Magbet".

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu aktuelna je zahvaljujući novoj ulozi fatalne Lejdi Magbet u istoimenoj tragediji Vilijama Šekspira u produkciji njenog matičnog teatra. Režiju potpisuje Jagoš Marković, a direktan partner u glavnoj i naslovnoj ulozi joj je Nebojša Dugalić.

Nataša Ninković, Emisija Sceniranje, Kurir TV
foto: Damir Dervišagić

Pored toga, Ninković je nedavno (septembar) igrala i u antičkoj drami "Edip" od Sofokla, na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) u režiji slovenačkog umetnika Vita Taufera.

Zahvaljujući glumi kaže da je uspela da sačuva dete u sebi, uvek je radoznala, punog oka i pune duše. Smeje iz srca i da to deli sa drugima.

- Umem takva biti i u privatnom životu, uvek idem do kraja, iskrena, srčana. Posebno tako u početku, kada radim projekat, bez obzira na nedovoljno iskustvo, mene povuče ta energija i onda idem do kraja. Čak umem da budem vrlo naivna u nekim situacijama, jer ne računam na tu zadnju nameru. U startu ne mogu računati na neku zluradost ili negativne emocije - kaže Ninković za Tanjug.

Nataša Ninković, Emisija Sceniranje, Kurir TV
foto: Damir Dervišagić

Dramska umetnica rodom iz Trebinja otkrila je da ako je spremna na negativnost, onda ume to veoma dobro da prepozna i da se nosi sa tim.

- Ako nisam, onda mi je potrebno dva tri dana da to na miru otpatim - opisala je glumica i dodala da onda proradi ta Hercegovka u njoj, te postane uslovno rečeno "opasna", zapravo nedodirljiva. Onda voli da se okruži samo verom i ljubavlju, i pretvori se u bedem i ne otvara prozor za bilo kakve negativne energije.

Ninković se osvrnula na činjenicu da nije nikada na listi želja imala ulogu Lejdi Magbet.

Nataša Ninković
foto: Marina Lopičić

Ranije na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) na Novom Beogradu, glumica je radila monolog ove anti-junakinje, gde se pita da li će njene krvave ruke ikada biti čiste, jer zapravo u slepoj ambiciji nagovara muža da ubije kralja i on postane vladar na dvoru.

Ona je podsetila da je postojalo sujeverje oko tog komada, jer su se ranije dešavale razne nepovoljne situacije oko spremanja te predstave, pa svaki naredni put umetnici izbegavaju da izgovore ime komada, već kažu "ona škotska drama".

Nataša Ninković
foto: Damir Dervišagić

- Lično nisam sujeverna, mada sam pomislila da mi se nešto dešava tokom spremanja 'Magbeta', i rekla sam sebi – 'evo počinje'. Veoma je razorna energija tog lika. Lejdi Magbet je jedan tipizirano postavljen karakter, klasična manipulatorka, luda, histerična, zla, međutim, ja ne mislim tako o njoj - objasnila je dramska umetnica.

Glavna ženska uloga u "Magbetu", prema njoj, svakako da nije anđeo, ona jeste ubica, ali nije samo tako tipski definisana.

Kako kaže ona je žena snažnog uma, posebno u to vreme kada su rodne razlike bile jasno postavljene, znalo se šta pripada jednom, a šta drugom polu.

Nataša Ninković
foto: Kurir televizija

- Lejdi Magbet je imala um i princip muškarca, bila je snažna, senzualna, strastvena žena, a na kraju je i bila krhka - smatra glumica.

Ona je vodila svoju Lejdi Magbet kroz predstavu tako što od jedne čvrste žene sa snagom, postaje do kraja razorena, slaba osoba koja poludi.

Ninković čak kaže za sebe da mnogi misle o njoj da je stamena, jaka žena, kojoj niko ne može ništa, ali da to nije (uvek) tako, ali joj prija da tako imaju mišljenje o njoj, te bi želela da tako i ostane.

Problem Lejdi Magbet je u njenom karakteru, kako kaže glumica, jer je ona je osoba veoma oštećenog karaktera, voli svog muža, smatra da njemu sve to pripada – vlast, tron, moć.

Nataša Ninković
foto: Kurir televizija

- Zato njen problem i poremećenost leži u osećanju gde misli da je 'zakinuta', te da njima kao bračnom paru pripada znatno više nego što su dobili. I danas imamo toliko tih Lejdi Magbet u životu, koji iz istog osećanja svašta umeju da urade. Lejdi Magbet je iskušenje videla u jednom pismu koje je dobila, što bi neko drugi u toj situaciji bio samo zahvalan, a ona je videla u tome povod za nešto mnogo veće, po cenu ubistva da ona sprovede tu svoju želju - primetila je Ninković.

(Kurir.rs / Euronews.serbia)

Bonus video:

00:32

JEDNA SCENA ĆE OSTATI UREZANA U SEĆANJU! Nataša Ninković o Nebojši Glogovcu: Imala sam frku od njegovog mišljenja, bio je SUROV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track