NOVI AVATAR JE PRAVO VIZUELNO REMEK DELO: Premijerno prikazan nastavak kultnog filma u LONDONU koji je oduševio publiku i kritiku
Foto: Promo

nisu razočarali prisutne

NOVI AVATAR JE PRAVO VIZUELNO REMEK DELO: Premijerno prikazan nastavak kultnog filma u LONDONU koji je oduševio publiku i kritiku

Kultura -

Premijera dugo očekivanog filma "Avatar: Put vode" Džejmsa Kamerona, nastavka bioskopskog hita iz 2009. godine, održana je u utorak u Londonu, a srpska je zakazana za 14. decembar u MTS dvorani.

U svečanim toaletama na plavom tepihu, pored reditelja, prošetali su i protagonisti ostvarenja Sem Vortington i Zoi Saldana, kao i potpuno novo lice "Avatar" sveta, slavna Kejt Vinslet.

1 / 6 Foto: Dizni
film Avatar, Avatar
foto: Promo

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Nejtiri i njihovih naslednika, jer neobični par iz prvog dela filma "Avatar" sada je formirao porodicu i postao roditelj nekoliko dece, usvojenih i bioloških.

film Avatar
foto: Dizni

- Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, više na priči, na odnosima i više na emocijama. Nismo toliko vremena posvetili odnosima i emocijama u prvom, kao sada. Film duže traje jer ima i više likova kojima smo se posvetili - istakao je Kameron.

film Avatar, Avatar
foto: Promo

Kompletne filmske kritike biće pod embargom do 13. decembra, a neki kritičari već su iskoristili priliku da pohvale Kamerona za još jedno vizuelno remek-delo. Dok su se neki pitali da li će i nastavak privući pažnju na blagajnama, 13 godina nakon originala, Majk Rajan iz Aproksa istakao je:

- Nikad se ne kladi protiv Džejmsa Kamerona. Pokušavam da vas poštedim hiperbola, ali nikada nisam video nešto slično s tehničkog, vizuelnog stanovišta. To je neodoljivo. Možda previše neodoljivo - rekao je Rajan nakon premijere.

film Avatar, Avatar
foto: Promo

Kao prvo kinematografsko 3D iskustvo, film je pomerio granice filmskog doživljaja i 2009. zapalio blagajne širom sveta postavši jedan od najgledanijih filmova svih vremena sa zaradom od 2,84 milijarde dolara. Novi "Avatar" naći će u redovnoj bioskopskoj distribuciji od 14. decembra širom sveta, trajaće nešto više od tri sata, što je za dodatnih trideset minuta više nego prethodno ostvarenje.

Avatar u poseti Kuriru

film Avatar, Avatar
foto: Nemanja Nikolić

Maskote Džejka i Nejtiri Salija, glavnih junaka 3D ostvarenja, posetili su juče redakciju Kurira i tom prilikom podelila karte za beogradsku premijeru najnovijeg filma Džejmsa Kamerona. Naše kolege iskoristile su priliku da se fotografišu sa njima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:57

Održana premijera filma o Kalabiću: Dosta poznatih u publici, ovacije za glumce!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track