OBJAVLJENI REZULTATI KONKURSA FILMSKOG CENTRA SRBIJE: Evo koji filmovi su dobili sredstva za snimanje i KOLIKO NOVCA JE U PITANJU
Foto: Nemanja Miščević

uspeh

OBJAVLJENI REZULTATI KONKURSA FILMSKOG CENTRA SRBIJE: Evo koji filmovi su dobili sredstva za snimanje i KOLIKO NOVCA JE U PITANJU

Kultura -

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije donelo je rešenje o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2022. godinu u više kategorija.

Konkurs za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova raspisao je Filmski centar Srbije, a Komisija Filmskog centra Srbije odlučivala je u sastavu: Marko Jocić, Dušan Jovović, Marko Krstić, Kosta Peševski i Nenad Pavlović.

Usvojeni predlozi

Vilijam Boldvin, Južni Vetar
foto: Nemanja Miščević

Usvojeni su predlozi Konkursne komisije za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2022. godinu, po kojoj su sredstva dobili sledeći projekti.

Rediteljka Tanja Brzaković dobila je sredstva u iznosu od 30.000.000 dinara za film "Kuća" u produkciji Talas filma.

Film "Ja li grmi, ja l se zemlja trese" Siniše Cvetića, u produkciji Košutnjak filma, dobio je sredstva u iznosu od 50.000.000 dinara.

Franšiza "Južni vetar 3" Miloša Avramovića, u produkciji Režima, dobila je na konkursu sredstva u iznosu od 42.500.000 dinara.

Lazar Ristovski
foto: Nemanja Nikolić

Film "Ribar i balerina" Lazara Ristovskog u produkciji Zilion filma, dobio je sredstva u iznosu od 42.500.000 dinara.

Odbijene prijave

Odbijene su prijave za projekte "Književno veče", "usud", "Mehaničar" "Osmi mart", "kengur se vraća kući", "Ciklus", "Narodna drama", "Zubi na grbači", "Stranputica", "2030", "Moj sin major Tepavac", "Umri krvi", "Kiklopi", "Poslednji pirati", "U sigurnim rukama", "Odjek", "Rupa", "Uspavanka" i "Hristovi vojnici iz krive ulice".

Rok za dostavu projekata bio je 14. avgust 2022. godine. Do isteka navedenog roka podneto je ukupno 23 projekata.

(Kurir.rs)

Bonus video:

21:23

KOJA KAZNA ČEKA MALOLETNIKA KOJI JE OKAČIO JUŽNI VETAR NA JUTJUB

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track