GORDAN KIČIĆ UOČI PREMIJERE NOVE SEZONE: Otkrio detalje iz SERIJE Mama i tata se igraju rata, kao i zašto njegov junak IMA ĆERKU
Foto: Ana Paunković

Intervju za tv ekran

GORDAN KIČIĆ UOČI PREMIJERE NOVE SEZONE: Otkrio detalje iz SERIJE Mama i tata se igraju rata, kao i zašto njegov junak IMA ĆERKU

Kultura -

Poslednje dve godine glumac Gordan Kičić posvetio je kreiranju druge sezone serije "Mama i tata se igraju rata", i konačno je došlo vreme da publika pogleda 10 novih epizoda.

Od subote, 17. decembra, vikendom na RTS prikazivaće se novi doživljaji glavnog junaka Veljka Radisavljevića i njegove porodice. Kao glavni glumac, reditelj, producent i scenarista, Gordan za TV Ekran priča o ushićenju dok čeka sud publike.

Gordan Kičić
foto: Produkcija kombajn

Koliko je teško postići da druga sezona bude bolja od prethodne jer publika ima sve više kriterijume?

- Računam na to da publika ima sve više kriterijume, najiskrenije. Radujem se što su u prilici da gledaju različite sadržaje i uz njih se emancipuju.

U seriji igra impozantna glumačka ekipa. Imponuje li vam kada vas i kolege hvale?

- Naravno da mi znači, za svakog od njih uloga je planski pisana, a oni su na pravi način razumeli čime se bavimo i na koji način pričamo ovu priču. Veliko mi je zadovoljstvo što su dali sve od sebe da se i film i dve sezone serije dese. I svi su došli na nedavnu promociju serije, zbog čega sam dodatno srećan. Mislim da će publika uživati u novih deset epizoda. Biće duhovito i emotivno, uradili smo zanimljiv posao.

Gordan Kičić
foto: Luka Šarac

Da otkrijemo deo scenarija. Veljko, kog igrate, već u prvoj epizodi vraća se s Kamčatke zbog smrti oca. Jeste li namerno želeli da ličnom tragedijom odvedete scenario u novom pravcu?

- Naravno da jesmo. To je veoma zanimljiv i snažan dramski čvor koji tera junaka da porazmisli o svom životu i odlukama koje je doneo. Prema tome, taj trenutak je vrlo planski stavljen u scenario.

Koliko vam je neki detalj iz Veljkovog života možda pomogao u ličnim preispitivanjima?

- Zanimljivo je imati njegovu perspektivu i dizajnirati mu život. Imamo dosta sličnosti, mojih je godina i istog zanimanja...

Gordan Kičić
foto: Promo

Vašu ćerku Vidu igra devojčica Lena Lazović. Zanimljivo je kako od premijere filma "Realna priča" već više od tri godine raste uz vas.

- To je prelepa okolnost koja nam se desila. Vida je porasla u međuvremenu, što se vidi i oseća na ekranu. Veliko mi je zadovoljstvo što smo imali priliku da učestvujemo u njenom odrastanju, čini mi se na plemenit način.

Da li ste je inficirali glumom?

- Pretpostavljam da jesmo. Ona je veoma talentovano dete i kad poraste, može da bude šta god poželi. Sigurno joj je ovo zanimljivo iskustvo. Ali još je mala, nema ni deset godina.

Gordan Kičić
foto: Promo

Ima li taj izbor da vaš junak ima žensko dete veze s tim što ste i vi otac dve devojčice?

- Ideja da bračni par Radisavljević ima ćerku došla je još pre skoro osam godina, kada je nastajao scenario za "Realnu priču", ali uprkos tome, nema veze (smeh).

Razmišljate li o trećoj sezoni?

- Da, pregovori su u toku, ali čekajte da pogledamo zajedno drugu.

(Kurir.rs / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

02:54

MNOGO SMO SE SMEJALI! Gordan Kičić otvoreno o snimanju svog prvenca “Realna priča” (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track