GORKO SE KAJE! SRĐAN ŽIKA TODOROVIĆ I DANAS ŽALI ZBOG JEDNE STVARI: Odbio sam, nije mi se išlo tamo i nije bilo prijatno, evo šta
Foto: Marina Lopičić

iskren

GORKO SE KAJE! SRĐAN ŽIKA TODOROVIĆ I DANAS ŽALI ZBOG JEDNE STVARI: Odbio sam, nije mi se išlo tamo i nije bilo prijatno, evo šta

Kultura -

Film Srđana Dragojevića "Lepa sela lepo gore" svrstava se u jedno od najboljih ostvarenja domaće kinematografije i sa tog trona će ga teško skinuti neko novije ostvarenje.

Prijepolje, tunel, Lepa sela lepo gore
foto: RINA

Film je inspirisan istinitom pričom, a okupio je sjajnu glumačku ekipu. Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele, Bata Živojinović, Dragan Maksimović su samo neki od glumaca koji su maestralno odigrali svoje role.

Lepa sela lepo gore
foto: Printscreen

Međutim, malo ko zna je da je Žika Todorović takođe trebalo da bude deo kultnog filma.

- Odbio sam "Lepa sela lepo gore", trebalo je da igram Mandinu ulogu. Odbio sam ga jer je trajao rat i nije mi se išlo u Višegrad, nije mi bilo prijatno. Odbio sam i "Munje", to mi je isto jako žao - ispričao je Žika jednom prilikom kod Ognjena Amidžića u emisiji "Amidži šou".

Žika Todorović
foto: Printscreen

Da podsetimo, film je bio srpski kandidat za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja za 1996. godinu. Smatra se modenim klasikom srpske kinematografije. U Halivelovoj enciklopediji nalazi se među 1000 najboljih filmova svih vremena.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:05

Malo ko zna da je baš ovaj glumac prvi poljubio Kalinu Kovačević!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track