OTAC GORDANA KIČIĆA JE NAŠ POZNATI REDITELJ! Zahvaljujući njemu je i zavoleo glumu, a evo kako su ga smirivali kad je bio mali
Foto: Ana Paunković

možda niste znali

OTAC GORDANA KIČIĆA JE NAŠ POZNATI REDITELJ! Zahvaljujući njemu je i zavoleo glumu, a evo kako su ga smirivali kad je bio mali

Kultura -

Gordan Kičić je srpski glumac, producent, reditelj i televizijski voditelj. Publika ga je zavolela kao Coleta u "Maloj noćnoj muzici“, Sumpora u "Kad porastem biću kengur“ i Kaluđera u "Senkama nad Balkanom“.

Gordan Kičić
foto: Vladimir Šporčić

Kičić važi za jednog od uspešnijih glumaca mlađe generacije u Srbiji, a ovim poslom se aktivno bavi od 1996. godine. Karijeru je započeo početkom devedesetih godina, a pažnju na sebe je skrenuo ulogom u filmu "Do koske“.

Ostvario se i kao producent u filmovima "Ustaničke ulice“ i "Aleksi“. Od kraja 2018. Kičić je i reditelj. Za njega mnogi kažu da je "srpski Robert de Niro“. Od 2009. godine je i stalni član "Ateljea 212“ gde igra brojne zapažene uloge.

Gordan Kičić
foto: Promo

Gordan potiče iz izuzetno ugledne beogradske porodice, a malo ko zna da je njegov otac proslavljeni reditelj, te da je zahvaljujući njemu Gordan i zavoleo glumu.

Njegov otac je proslavljeni reditelj Branislav Kičić, koji je režirao ostvarenja kao što su "Magnet“, "Na Drini ćuprija“, "To sam ja“ i druga.

Kičić se jednom prilikom prisetio detinjstva, te okrio kako se rodila ljubav prema pozorištu i filmu.

- Kao dete sam bio nemiran, pun energije i jedini trenuci kad sam bio miran bili su kada bi mi roditelji pustili neki film da gledam. Otac je imao veliku kolekciju VHS kaseta i pravio je neku vrstu svoje kolekcije filmova. Imao je veliku količinu filmskih klasika i pasionirano je gledao filmove što radi i danas, tako da sam ih i ja još kao mali gledao. U našoj kućnoj filmoteci imali smo dela Kloda Šabrola, ceo Karpenterov opus, Stenlija Kjubrika, Felinija, Antonionia, Melvila. Bio je to sastavni deo mog odrastanja - rekao je glumac jednom prilikom za domaće medije.

Gordan Kičić
foto: Luka Šarac

Glumac je tom prilikom otkrio i da mu je otac upravo najveća podrška u životu, ali i u karijeri.

- Kako da ne. Meni je on vrlo dragocen saradnik i podrška sa kojim uvek proverim sve i kome dam svaki komad i scenario da pročita. Sa mnom je učestvovao u čitanju stotina scenarija za "Realnu priču" i sve vreme je bio na snimanju. Drago mi je jer vreme i život prolaze i ti neki trenuci koje imate sa ocem koji je pored vas u najvažnijoj stvari koju radite je stvarno fenomenalna - istakao je Kičić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:54

MNOGO SMO SE SMEJALI! Gordan Kičić otvoreno o snimanju svog prvenca “Realna priča” (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track