NAJVEĆA BIZARNOST ŽIKINE DINASTIJE KOJA JE SVIMA PROMAKLA: Gledali ste je MILION puta, ali niste shvatili NEMOGUĆU slučajnost!
Foto: Printscreen YouTube

male tajne žikine dinastije

NAJVEĆA BIZARNOST ŽIKINE DINASTIJE KOJA JE SVIMA PROMAKLA: Gledali ste je MILION puta, ali niste shvatili NEMOGUĆU slučajnost!

Kultura -

Serijal filmova pod nazivom "Žikina dinastija” spada u legendarna ostvarenja srpske i jugoslovenske kinematografije. A pojedinačni delovi spadaju u naše najomiljenije komedije.

Vladimir Petrović, Rialda Kadrić, Žikina dinastija
foto: Printscreen

Najpopularniji lik, a ujedno i nosilac čitavog serijala je Dragomir Bojanić Gidra u ulozi Žike Pavlovića, čije su zgode i nezgode sa prijateljem Milanom Todoroviem nasmejale publiku do suza.

Ljubavna priča Bobe i Marije obeležila je ceo serijal, a Vladimir Petrović i Rialda Kadrić su izneli te likove. Njih dvoje su dobili i sina Mišu, koga su igrala tri glumca. Malo ko zna detalje koji se tiču godina glumaca u toku snimanja.

Imala je 14 godina

Rialda Kadrić, Marija, Žikina Dinastija
foto: Printskrin / You Tube

Rialda Kadrić, bila je osam godine mlađa od Vladimira Petrovića. To ne bi bilo nimalo čudno da se njihov prvi poljubac na filmskom platnu, nije desio kada je ona imala svega 14 godina.

Majka i sin vršnjaci

Još jedna zanimljiva slučajnost vezana je za godine legendarne Rialde u odnosu na sina. U vreme snimanja "Šta se zgodi kad se ljubav rodi” (1984) imala je samo 20 godina, a tumačila je majku Miši od nekih 14-15 godina, koga je tada igrao Nikola Kojo. U sledećem nastavku, koji je sniman 1985 godine, ona je imala nepune 22 godine, dok lik Miše više uopšte nije tinejdžer.

Žikina dinastija
foto: Printscreen YT

Dakle, njih dvoje su praktično bili vršnjaci, ali je uprkos tome ona u tri filma glumila njegovu majku.

U "Drugoj Žikinoj dinastiji” (1986) ona ima 23, mada na ekranu to uopšte tako ne deluje, dok je Miša već zagazio u dvadesete, s obzirom da Marija Bobi na samom početku kaže da ima sina koji završava fakultet (Petrović je u tom trenutku inače imao 31 godinu). Drugim rečima, i fiktivni Miša Pavlović je bio vršnjak sa stvarnom Rialdom Kadrić.

Lude Godine, Vladimir Petrović, Rialda Kadrić
foto: Printscreen

Ovo je posledica toga, što je serijal za neke glumce vremenski napredovao brže od njihovog starenja, a za druge sporije. Bilo je nezamislivo da Mariju igra bilo ko sem Rialde, koja je na platnu morala da ostari oko 25 godina za svega devet, dok su Mišu pre Koja tumačili Mihailo Jevtić i Boris Milivojević zato što je lik stario brže nego glumci.

Glumica Rialda Kadrić, preminula je prošle godine u 57. godini u Atini, gde je u poslednje vreme i živela.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track