NOVOM SADU S LJUBAVLJU! Očekuje nas koncert sopranitstkinje Marije Nešić: Ulaz besplatan!
Foto: Promo/Bojana Janjić

novogodišnje koncert

NOVOM SADU S LJUBAVLJU! Očekuje nas koncert sopranitstkinje Marije Nešić: Ulaz besplatan!

Kultura -

Koncert soprana Marije Nešić, "Novom Sadu s ljubavlju", održaće se u Novosadskoj Sinagogi u utorak, 27. decembra od 20h. Novogodišnji gala koncert biće izveden u pratnji 52 člana Zrenjaninske filharmonije kojom diruguje maestro Mikica Jevtić.

Marija Nešić
foto: Promo/Edvard Nalbantjan

Koncert nas repertoarski uvodi u svečanost božićnih i novogodišnjih praznika uz Bizetovu „Karmen“, Štrausove taktove „Trič trač polke“, „Na lepom plavom Dunavu“, zatim kroz legendarnu filmsku muziku Nina Rote „Parla piu pianno“, Pučinijeve kompozicije „O mio babbino caro“, „Quando me'n vo'”, sve do finala uz “Radecki marš”. Publiku dočekuje i specijalni gost, koji nam za ovu priliku dolazi iz Nemačke, čuveni tenor Bela Mavrak, koji će se predstaviti u duetskom izvođenju Leharove. “Lippen schweigen”, a zatim i arijom “Dein ist mein ganzes Herz”.

Marija Nešić
foto: Promo/Edvard Nalbantjan

Noseća tema su ljubav i inspiracija lepotom, kao vezivna nit Marijinog muzičkog stvaralaštva. Neverovatna energija raskošnog glasa donela joj je reputaciju operske pevačice čiji su koncerti zdravica ljubavi, kao glavne esencije kvalitetnog života, zbog čega je publika izdvaja i uživa u njenim nastupima prepunim emocija.

Marija Nešić
foto: Promo/Bojana Janjić

- Obožavam operu i privatno najčešće slušam italijanske kompozitore Đakoma Pučinija i Ninu Rote, kao i mnoge druge. Uživam i u kvalitetnoj muzici različitih žanrova zato mi je veliko zadovoljstvo i sreća što na svojim nastupima pevam omiljene arije, a to publika može da oseti - kaže Marija u pripremama za novosadski koncert.

Ulaz na koncert je slobodan.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:36

Otisak epohe③: Kvintesencija kineske kulture – kunću opera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track