U UŽEM IZBORU ZA NAGRADU "NIKOLA MILOŠEVIĆ": Simić, Bjelanovićeva, Gavrić...
Foto: Profimedia

ovih devet naslova su najbolji

U UŽEM IZBORU ZA NAGRADU "NIKOLA MILOŠEVIĆ": Simić, Bjelanovićeva, Gavrić...

Kultura -

Stručni žiri za nagradu "Nikola Milošević" za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, doneo je odluku da u uži izbor za ovogodišnju nagradu uvrsti devet naslova.

knjiga, knjige
foto: Profimedia

Reč je o knjigama Vladimira Simića „Portret srpskog intelektualca u doba prosvetiteljstva“; Nedeljke Bjelanović „Narativni sentimenti“; Tomislava Gavrića „Rijaliti šou – između infotejmenta i kolektivne terapije“; Tihomira Brajovića „Tumačenje lirske pesme – od teorije do interpretativne prakse“; Dragana Simeunovića „Politika kao umetnost iluzije“; Duška Prelevića „Lični identitet i problem svesti“; Nataše S. Milović „Čovek krize u svetu korisnika i onih koji govore kao oruđa“; Željka Radinkovića „Filozofija tehnike – uvod u teoriju tehničkog odnošenja prema svijetu“ i Danijele Grujić „Autentično mišljenje – studije o logičkom prvenstvu pitanja“.

Žiri, koji ove godine radi u sastavu: prof. dr Zoran Paunović (predsednik), prof. dr Bogdan Lubardić i prof. dr Zoran Dimić, na sledećoj sednici će doneti odluku o najužem izboru od tri dela o kojima će se razgovarati krajem januara na javnom zasedanju, u studiju Radio Beograda 2, kada će, u direktnom radijskom prenosu, biti doneta odluka o ovogodišnjem dobitniku nagrade „Nikola Milošević“.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

03:19

KNJIGA NATPIS CENTRALNA TEMA HUMANIRNE VEČERI! Evo šta su umetnici rekli (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track