SEĆATE LI SE OZRENA SOLDATOVIĆA: Glumac kog je Srbija obožavala imao je TEŠKO DETINJSTVO, a nije krio da se borio sa ALKOHOLIZMOM
Foto: Printscreen YouTube

Priča o životu Dušana Golumbovskog

SEĆATE LI SE OZRENA SOLDATOVIĆA: Glumac kog je Srbija obožavala imao je TEŠKO DETINJSTVO, a nije krio da se borio sa ALKOHOLIZMOM

Kultura -

Naš čuveni glumac, Dušan Golumbovski, rođen je 15. marta 1941. godine u Beogradu, a preminuo je na današnji dan 3. januara 2016. godine.

Slavu pred domaćom publikom zavređuje ulogom tajkuna-antagoniste Ozrena Soldatovića u serijama "Srećni ljudi" i "Bela lađa", kao i ulogom parničnog, pa potom krivičnog sudije u seriji "Bolji život".

Dušan Golumbovski
foto: Privatna arhiva, Ustupljena fotografija

Lik tajkuna napravio je Siniša Pavić, a o njemu, kao da stvaran, piše Fejsbuk stranica "Legende devedesetih". Ozren Soldatović - šef beogradskog podzemlja devedesetih u seriji "Srećni ljudi", odrastao je u Čačku, odakle je otišao u Beograd, a zatim u Evropu. Kada se vratio u Beograd, klipove u točkove počinju da mu stavljaju mladi kriminalci željni slave i novca.

Nakon preživelog atentata kada su mu kočnice na autu onesposobila nepoznata lica, shvata da je vrag odneo šalu. Iz te nesreće njegov verni telohranitelj Roki je izašao potpuno izobličen, smanjio se, smršao, a kosa mu je potamnela. Ozren mu više nikada nije poptuno verovao kao nekada, sve više počinje da forsira novog mladog telohranitelja Pabla.

Miloš Timotijević kao Roki
Miloš Timotijević kao Rokifoto: Youtube Printscreen

Popularni umetnik imao je 74 godine kada je napustio ovaj svet. Pojavljivao se u više od 50 uloga u pozorištu i na televiziji, a glumom je počeo da se bavi sa samo deset godina.

– Za to što sam postao glumac najzaslužniji su moj učitelj Ilija Janković i jedna čistačica. Učitelj je u meni prepoznao glumačku sklonost i dao mi ulogu u predstavi, a neka čistačica je gledala tu predstavu i preporučila me čuvenom Bati Miladinoviću u Radio Beogradu. Desetak godina kasnije upisao sam glumačku akademiju, u klasi sa pokojnim Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić i Petrom Kraljem- rekao je svojevremeno poznati glumac.

Često je isticao da je njegov život obeležila jedna tragedija. Smrt oca koji je umro pre nego što se on rodio i rastao je bez njegovog prisustva.

Sonja Kralj, Petar Kralj
foto: Luka Šarac

– Otac je umro novembra 1940. godine i ja sam, u stvari, posmrče. Moj otac Dragutin je bio razmaženi sin bogatog industrijalca, a majka Dušica Vasiljević poznata balerina. Iz priča znam da, kad je moj deda umro, njegovo četvoro dece, među kojima je bio i moj otac, podelili su njegovo bogatstvo. Otac je tada počeo da živi sladak život, prvi u Beogradu je kupio “Bentli” – prisetio se davno Dušan.

Dušan Golumbovski
foto: Printscreen

Dušan nije krio i da se borio sa alkoholizmom, a godinama je bio u skladnom braku sa suprugom Mirjanom sa kojom ima ćerku Anu.

- Da se ponovo rodim, opet bih bio glumac! Uz svih sedam kora i sve teškoće, ne bih ništa menjao. Mislim da ne bih mogao ničim drugim da se bavim osim glumom. Svoj posao radio sam sa mnogo ljubavi. Kada vas jednom uhvati glumački virus, tu više leka nema - bio je iskren Golumbovski.

Kurir.rs

Bonus video:

00:18

Sahrana Siniše Mihajlovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track