"AVATAR: PUT VODE" ZARADIO 130.000.000 DINARA U SRPSKIM BIOSKOPIMA: Totalna dominacija za samo 3 nedelje prikazivanja
Foto: Promo

FILM SA NAJVEĆOM ZARADOM U ISTORIJI domaćih BIOSKOPA

"AVATAR: PUT VODE" ZARADIO 130.000.000 DINARA U SRPSKIM BIOSKOPIMA: Totalna dominacija za samo 3 nedelje prikazivanja

Kultura -

Nastavak jednog od najgledanijih filmova u istoriji svetske kinematografije - "AVATAR: PUT VODE", posle svega tri nedelje prikazivanja zvanično je postao strani film sa najvećom zaradom u istoriji srpskih bioskopa. Ostvarena zarada na blagajnama srpskih bioskopa je nešto više od 130 miliona dinara.

film Avatar, Avatar
foto: Promo

Filmski spektakl reditelja Džejmsa Kamerona, koji je domaću premijeru imao sredinom decembra, osvojio je gledaoce širom Srbije i tako se po zaradi u 2023. godini i zvanično rangirao kao prvi ispred čuvenog "Džokera" ( 128.775.997 dinara) i "Spajdermena: Put bez povratka" ( 114.155.942 dinara) po zvaničnim listama gledanosti.

Trinaest godina je prošlo otkako je Džejms Kameron "uvukao" svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore. Nakon strpljivog čekanja i iščekivanja nastavka Kameronovog naslova, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi. mlađi fanovi.

film Avatar, Avatar
foto: Promo

U skladu sa tim, prema zamisli kreatora filma evuluirali su i sami likovi iz predstojećeg naslova ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoi Saldanom.

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Neitiri i njihovih naslednika, jer neobični par iz prvog dela filma "Avatar" sada je formirao porordicu i postao roditelj nekoliko dece, usvojenih i bioloških.

avatar
foto: Promo

Novi film inspirisan je režiserovom fasinacijom okenima, a kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: put vode” većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

Avatar
foto: Promo

Kako bi što prirodnije izvela svoje uloge u takvom podvodnom prostoru, glumačka ekipa koja uključuje i slavnu Sigurni Viver (Sigourney Weaver) dobitnicu nagrade BAFTA, kao i voljenu Kejt Vinslet (Kate Winslet) koja se pridružila postojećoj Avatar ekipi, prošla je obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta "diše" pod vodom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:52

“Čitanje” film za slepe gledaoce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track