HARIJU ZAPREĆENO DA NJU NE SME DA DIRA, ALI NJEGA ĆE URNISATI U MEMOARIMA: Kralj sprema KAZNU odbeglom sinu, a OVO je razlog!
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

MEMOARI SAMO ŠTO NISU

HARIJU ZAPREĆENO DA NJU NE SME DA DIRA, ALI NJEGA ĆE URNISATI U MEMOARIMA: Kralj sprema KAZNU odbeglom sinu, a OVO je razlog!

Pop kultura -

Uskoro izlaze memoari princa Harija, kojima će naljutiti svog oca, kralja Čarlsa III, ako je učinio jednu stvar.

Očekuje se da će kontroverzna knjiga uništiti malu šansu koja je postojala da popravi Harijev odnos sa starijim bratom Vilijamom jer navodno se nije suzdržavao u kritikama na račun njega i njegove supruge Kejt Midlton. Očekuje se da će tvrditi kako je nepravedno što je uvek bio prisiljen da igra "drugu violinu" svom starijem bratu koji je naslednik britanskog prestola.

Kako su ispričali izvori za Daily Mail, memoari su okrutni prema Vilijamu i opisuju svađe između njega i Harija, a napada i Kejt. Hari je navodno upozoren da je uništavanje reputacije kraljice supruge Kamile za kralja Čarlsa "granica koju ne sme da pređe".

princ Hari
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ipak, navodno u memoarima Čarls mnogo bolje prolazi od sina Vilijama, ali ga vređaju kritike na račun njega i drugih starijih članova kraljevske porodice u Netfliksovoj seriji "Hari i Megan". Iako je povređen Harijevim potezima, i dalje želi da ostavi otvoren prostor za komunikaciju.

"Hoće li princ Vilijam biti toliko susretljiv, to je drugo pitanje. Sve je upitno nakon proteklih nekoliko meseci, a Harijevi memoari verovatno neće pomoći", rekao je izvor.

Prijatelji su ispričali za Daily Mail da ne veruju da braća više nikad neće pričati jedan s drugim nakon svega što su prošli, ali poznato je da se Vilijam oseća izdano i da je jako ljut zbog Harijevih napada na kraljevsku porodicu. Takođe, smeta mu što sve što kaže u privatnosti bratu bi moglo da izađe u javnost.

Izvor za The Sunday Times je istakao da će knjiga proizvesti nepopravljivu štetu u odnosu prinčeva Harija i Vilijama. "Generalno, mislim da će knjiga biti gora za njih nego što kraljevska porodica očekuje. Sve je ogoljeno. Čarlsa je prikazao bolje nego što sam očekivao, ali Vilijama nije štedeo, a i Kejt je dobila svoju 'porciju'", ispričao je.

princ Vilijam
foto: Ian Vogler-Daily Mirror/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Podsetimo, kraljevska porodica kao i uvek ćuti kada je reč o ovakvim delikatnim stvarima, ali kako su ranije pisali britanski mediji, njihovi advokati su spremni za Harijevu "nuklearnu ispovest" i boje se da je princ "kritičan prema svima i svemu". Takođe smatraju da se prenaduvala vest da je ublažio sadržaj svojih memoara.

Ime memoara je odabrano prema tome što su Haroja uvek nazivali rezervnim princem u poređenju s njegovim starijim bratom, princem Vilijamom, koji je uvek bio poznat kao naslednik jer će jednog dana postati kralj. Harija to "drugo mesto" i dan-danas muči.

kralj Čarls, princ Vilijam
foto: Justin Setterfield / AFP / Profimedia

"Sam naslov pokazuje još jedan napad na porodicu nakon Harijeve tvrdnje o želji za privatnošću. Advokati palate će nesumnjivo biti u pripravnosti u novoj godini čekajući da vide šta je u knjizi. Ako su Harijevi prethodni navodi u brojnim televizijskim intervjuima dobra naznaka, ovo će biti nuklearno. Bez obzira na sadržaj, koji će bez sumnje biti eksplozivan, biće male šanse da ovo posluži kao sredstvo za pomirenje Harija i Megan s kraljevskom porodicom", rekao je izvor za Mirror.

Kraljevska porodica nije bila informisana ni o kakvim detaljima, pa čak ni o naslovu knjige koji je još upečatljiviji preveden na španski jezik i glasi "U senci". Sadržaj memoara je strogo čuvana tajna i Hari nikada nije tražio nikakvu dozvoli svoje porodice pre objave.

Princ Hari
foto: Profimedia

Očekuje se da će otkriti ko je naterao njega i brata, princa Vilijama, da hodaju iza kovčega majke, princeze Dajane. Takođe, u knjizi bi mogla da se nađe i informacija ko je imao rasističke komentare o mogućoj boji kože njegovog sina Arčija.

Kraljevski autobiograf Ričard Ficvilijams je istakao u razgovoru za Daily Mail da je kraljevska porodica sigurno zabrinuta zbog načina na koji se memoari promovišu.

princ Hari
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

"To je senzacionalan naslov i implicira da pisac nije bio cenjen ili da se nije osećao kao da je u centru kraljevskih događanja. Kad se u tekstu govori o 'sirovoj, nepokolebljivoj iskrenosti', palata će biti vrlo zabrinuta, pogotovo jer su ovo prvi meseci vladavine kralja Čarlsa", objasnio je.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track