ČIKO, JE L' SAV OVAJ LEBAC TVOJ! Dečak koji je izgovorio čuvenu repliku pre 49 godina, muž je glumice! Evo šta danas ima da PORUČI
Foto: Prinstcreen, Promo

Sećanje

ČIKO, JE L' SAV OVAJ LEBAC TVOJ! Dečak koji je izgovorio čuvenu repliku pre 49 godina, muž je glumice! Evo šta danas ima da PORUČI

Kultura -

Bivši scenarista "Igre sudbine" Žarko Jokanović bio je deo spektakla "Užička republika". Malo ko zna da je upravo on igrao dečaka koji izgovara čuvenu repliku u filmu: "Čiko, je l' sav ovaj lebac tvoj?"

Milica Milša, Žarko Jokanović
foto: Damir Dervišagić

- Prošlo je od tada dosta godina. Imao sam 12 scena i jednu od najupečatljivijih uloga sa replikama koje se i danas prepričavaju. Bilo je to davne 1974. Film je danas ušao u istoriju kinematografije i na to sam jako ponosan. Tada sam imao šest i po godina. Ustao sam još po mraku, pre svitanja, mama me je spremila da me odvede na snimanje, a baka je prosula čašu vode niz stepenice - da bude uspešno i da sve teče kao voda - prisetio je scenarista za Kurir.

Žarko Jokanović, Užička Republika
foto: Printscreen

Iako je ostvario upečatljivu ulogu kao dete, glumom se nije više bavio, ali ga je put više puta nanosio kao sedmoj umetnosti i serijama. Danas je ostavio post i setio se svog prvog dana snimanja pre gotovo pola veka.

"Na današnji dan pre 49 godina snimio sam prvu scenu u filmu Užička republika. Na današnji dan se s ljubavlju sećam predivnih ljudi - moje Ane Marije Car i Žike Mitrovića, scenaristkinje i reditelja filma i mojih filmskih kolega sa kojima sam delio kadar: Petra Prličkog, Ružice Sokić i Mije Aleksića ❤️ "Čiko, čiko, jel sav ovaj lebac tvoj?" ? Neke stvari se, jednostavno - dese... I traju...", poručio je pisac.

Kurir.rs

Bonus video:

01:23

Milica Milša o snimanju nove serije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track