SRPSKU GLUMICU NE BI TREBALO DA IZNERVIRATE! OPASNA I LEPA: Zvezda serije PAD majstor je džuda, karatea i vlasnica dva crna pojasa
Foto: Firefly Promo

zanimljivost

SRPSKU GLUMICU NE BI TREBALO DA IZNERVIRATE! OPASNA I LEPA: Zvezda serije PAD majstor je džuda, karatea i vlasnica dva crna pojasa

Kultura -

Dugoiščekivana serija "Pad", inspirisana autobiografskim bestselerom "Godina prođe, dan nikada" Žarka Lauševića, stiže na male ekrane 21. januara svake subote i nedelje na Superstar TV.

Milan Marić, serija Pad, pad
foto: Firefly Promo

Glavna uloga poverena je Milanu Mariću, a njegovu suprugu igraće Milica Janevski. Dramska umetnica iz Valjeva prve glumačke korake napravila je u školi glume Katarine Vićentijević, uporedo je trenirala karate i džudo kod oca u klubu. Kada iz prvog puta nije uspela da upiše Fakultet dramskih umetnosti, nastavila je da se bori. Sledeće godine otišla je iz rodnog Valjeva u Novi Sad, gde je na Akademiji umetnosti završila osnovne i master studije.

Milica Janevski
foto: Nemanja Nikolić

U pozorištu je odigrala Juliju kod Predraga Mikija Manojlovića, a prepoznatljivost joj je donela rola Zorice Gajić u seriji "Kosti", po kojoj je postala poznata široj javnosti. Potom je igrala u komediji "Advokado", petoj sezoni krimi-drame "Ubice mog oca", filmu "Usekovanje", a sada je gledamo na Superstar TV kao Doplerku u drami "Bunar", čiji je autor glumac Igor Đorđević. Milica je majstor džuda i karatea i ima dva crna pojasa, piše u njenoj biografiji.

- Svako ima predstavu o tom događaju. Mene je potresla ta priča o glumcima i kroz šta mi prolazimo. Serija je višeslojna i svako će imati za nešto da se uhvati. Kvalitet ove priče je da ti možeš od nje da napraviš sam svoj film - izjavila je Milica tokom promocije serije na Sarajevo film festivalu.

Milica Janevski
foto: Nemanja Nikolić

Radnja "Pada" smeštena je u devedesete godine i doba koje su obeležili raspad Jugoslavije, rat, sankcije, siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u društvu. Ova po svemu drugačija serija za svoju polaznu tačku uzima tragičan događaj koji se odigrao 1993. u Podgorici, a zapravo nas vodi kroz puteve duše jednog umetnika koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe, koje je do tada izvodio samo na pozornici.

Telekom Srbija je za sve korisnike svojih usluga, mts i Supernova televizije spremio specijalno iznenađenje u vidu gledanja svih osam epizoda. Sve epizode nove serije dostupne su u video-klubu, u okviru novog paketa "Gledaj pre svih", po ceni od samo 349 dinara, jednokratno. Dovoljno je da okupite društvo, uzmete upravljač u ruke i bindžovanje može da počne.

serija Pad, Milan Marić
foto: Promo

Seriju "Pad" potpisuju zajednički "Fajerflaj produkcija" i Telekom Srbije, a režiju i scenario Bojan Vuletić. Publika će tokom izuzetno uzbudljive serije uživati u glumačkim bravurama Borisa Isakovića, Mime Karadžića, Anđele Jovanović, Ljubomira Bandovića, Dubravke Drakić, Dragana Marinkovića Mace, Krešimira Mikića, Izudina Bajrovića, Slavka Sobina, Kemala Rizvanovića, dok autorsku ekipu, pored Vuletića, čine scenarista Petar Mihajlović, direktor fotografije Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimograf Dragica Laušević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track