STEFAN ĐOKOVIĆ NASTUPA U 12 GRADOVA SRBIJE: Srpski pijanista će održati niz humanitarnih koncerta, a sve s lepim CILJEM
Foto: Miloš Miletić

Na krilima muzike

STEFAN ĐOKOVIĆ NASTUPA U 12 GRADOVA SRBIJE: Srpski pijanista će održati niz humanitarnih koncerta, a sve s lepim CILJEM

Kultura -

Projekat "Na krilima muzike" je niz klavirskih koncerata pijaniste Stefana Đokovića tokom narednih dvanaest meseci u 12 gradova širom naše zemlje. Prvi u nizu zakazan je za 26. januar u 20 časova, kada će u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu izvesti dela Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista.

Stefan Đoković
foto: Miloš Miletić

- Projekat, čiji je pokrovitelj Tamara Vučić, za cilj ima promociju klasične muzike, dostupnost kulturnih sadržaja najvišeg umetničkog kvaliteta u celoj Srbiji, kao i humanost. Humani aspekt je što ovim projektom kulturu želimo da vratimo u njen dom - dom kulture. Celokupan prihod od prodaje ulaznica 12 koncerata biće doniran domu kulture u gradu u kome se nastup održava - navodi se u saopštenju.

Stefan Đoković
foto: Miloš Miletić

Naredni grad u kom će u februaru biti "Na krilima muzike" je Loznica, dok će datumi klavirskih koncerata u Nišu, Valjevu, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Zaječaru, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Priboju i Novom Sadu biti blagovremeno objavljeni. Karte za prvi koncert iz ove serije mogu kupiti na blagajni Kolarca ili onlajn na sajtu Tickets.rs.

Stefan je u Beogradu završio osnovnu i srednju muzičku školu "Mokranjac", i to nekoliko odseka: klavir, teoriju, solo pevanje. Logičan put je bio Fakultet muzičkih umetnosti. Zanima ga i moda, a privatno sluša hip-hop.

Kurir.rs

Bonus video:

00:21

NOVA KARMEN STIGLA U BEOGRAD! Ana Brnabić i njena partnerka Milica gledaju sprektakl iz prvih redova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track