DANKA NOVOVIĆ JE BILA DAMA I MANGUP: Vaja Dujović progovorila o odnosu s MILANOM MARIĆEM i svojoj ulozi u seriji TOMA
Foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

novi izazov

DANKA NOVOVIĆ JE BILA DAMA I MANGUP: Vaja Dujović progovorila o odnosu s MILANOM MARIĆEM i svojoj ulozi u seriji TOMA

Kultura -

Film "Toma" bio je veliki bioskopski hit, a tokom 2023. godine na male ekrane stiže i istoimena serija. Glumica Vaja Dujović u njoj igra čuvenu novinarku Danku Novović, kojoj je Toma Zdravković napisao pesmu "Danka". Tim povodom ona za TV Ekran otkriva kako je izgledalo snimanje završnih scena ove priče u Sarajevu, ali i o krimi-seriji "Nemirni", koja će uskoro premijerno biti prikazana na Superstar kanalu.

Vaja Dujović
foto: Đorđe Bajić

Da li je bilo neobično opet ući u cipele Danke Novović, jer ste je igrali i na filmu?

- Retko se desi, skoro nikad, da se, kad završite snimanje nečega, posle dve godine vratite u te cipele. Uglavnom se iščekuje ishod. Posebno je lepo kad je takva tematika i ekipa, bilo je veoma uzbudljivo, emotivno, s nekom dozom žala što nije trajalo malo duže.

Šta vam je bio najveći izazov kod ove uloge? Jeste li uspeli da kroz nju pokažete svoju komičnu notu?

- Lik Danke je jedna lepa, mala epizoda, tako da tu nije bilo prostora da se pokaže neka komična nota, već je u funkciji Tominog lika. Najveći izazov mi je što je to jedno veliko ime, televizijski autoritet, i da kroz taj mali prostor koji sam imala pokažem mešavinu profesionalnosti, šarma, kao i damske, a i malo mangupske note Danke Novović.

Danka Novović, Toma Zdravković
foto: Printscreen/Youtube

Milan Marić vam je ponovo partner. Brojite li koliko ste puta sarađivali?

- Prestali smo. Nas dvoje smo studirali na istoj klasi i počeli su da nas spajaju još tokom studija. Prvi put radimo epohu i nemamo ljubavne scene. Danka i Toma nisu bili ljubavnici, već veliki prijatelji. Mi smo se potrudili da njihov odnos malo domaštamo.

Hoće li vam posle ove serije u kafani svirati "Danku"?

- Nadam se da hoće, iako je moja uloga ovde mala. Pesma "Danka" je velika. Biće mi drago da u kafani opet budem ta neka nova Danka.

Toma, Serija Toma
foto: Kurir

U scenama koje ste snimali u Sarajevu Toma vam pomaže da uradite intervju s Davorinom Popovićem. Koga biste od svih zvezda iz "Tome" voleli da intervjuišete i zašto?

- Teško pitanje. Veliki sam fan tog vremena, kao i svih tih imena. Verovatno bih kao dete sve ispitivala kao iz leksikona. Ali, ako bih nekog morala da izdvojim, možda bi to bio baš Davorin, koga igra mladi kolega Filip Hajduković. Indeksi su za mene najljubavniji bend tog vremena.

Jeste li uzbuđeni pred početak emitovanja nove serije "Nemirni"?

- Jesam, jer je pred nama napetih 12 epizoda. Jedva čekam da vidim kako u finalu izgleda snimanje koje ću pamtiti po predivnoj saradnji sa Nikolinom Friganović i da li to izgleda onako dobro kako smo se nas dve osećale dok smo stvarale.

serija Jedini izlaz
serija Jedini izlazfoto: Promo/Uglješa Dapčević i Zorana Đorđević

Ima li priča sličnosti sa serijom "Jedini izlaz"?

- Ima sličnosti jer je i ovo triler, takođe veoma neizvestan, a i po tome što je glavni lik žena, a to me raduje. Ima dosta dobrih i zanimljivih ženskih likova.

Kakav je Darko Nikolić za saradnju?

- Divan je reditelj, opušten, pun poverenja prema glumcima, obazriv, dobar drug glumaca.

Šta sebi priželjkujete poslovno u 2023. godini?

- Samo da se što više igram.

Kurir.rs/ TV ekran Ljubomir Radanov

Bonus video:

03:32

NOVA LJUBAV NA POMOLU? Milan Marić SMUVAO koleginicu sa kojom glumi u popularnoj seriji? (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track