TAMARA ALEKSIĆ O LEPOTI: Nekome je Margo Robi oličenje lepote, drugome Kejt Blančet, a ja izdvajam EMU TOMPSON
Foto: Zorana Jevtić

tv ekran

TAMARA ALEKSIĆ O LEPOTI: Nekome je Margo Robi oličenje lepote, drugome Kejt Blančet, a ja izdvajam EMU TOMPSON

Kultura -

Život i neobična ljubav pesnika Laze Kostića pretočeni su pomoću scenarija i u režiji Zdravka Šotre u seriju "Santa Maria della Salute". Iako je snimana tokom 2016. godine, ova romantična drama i danas privlači pažnju publike, pa je Kurir televizija prikazuje radnim danima od 15 časova.

Tamara Aleksić
foto: promo

Ovaj čuveni poeta iz doba romantizma imao je pedeset godina kada se zaljubio u Lenku Dunđerski, koja je u tom trenutku imala dvadeset jednu. Njihova borba za nemoguću ljubav praćena je stihovima najlepše srpske ljubavne pesme "Santa Maria della Salute", a likove pesnika i lepe Lenke tumače Vojin Ćetković i Tamara Aleksić.

- Lenka mi je bitna isto kao i svaka druga uloga, ali zahvalna sam za tu seriju i Šotri, Vesi Krčmaru, Tuti, Milančetu, Vojinu Ćetkoviću kao divnom partneru, ali i produkciji "Vision Team", koja mi je napravila sigurnost da s lakoćom mogu da se bavim izazovnim zadatkom - rekla je Tamara za TV Ekran, otkrivši kako se nosi s tim što je prati epitet lepe glumice.

Tamara Aleksić
foto: promo

- Svaki čovek je sebi lep. I to je tačno ako si dobar sam sa sobom. Nekome je Margo Robi oličenje lepote, drugome je to Kejt Blančet, mada ja izdvajam Emu Tompson kao neprocenjivu lepoticu. Ipak, ne kaže se džaba da je lepota u oku posmatrača.

Tamara Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Inače, ova serija, koja je Tamari donela širu popularnost, donosi i uzbudljivu sliku Vojvodine i Srbije iz druge polovine 19. i sa početka 20. veka. Laza Kostić je skupo platio cenu svoje slobode i gordosti, a njegova ljubav s Lenkom, neostvarena i tragična, obeležila mu je život skoro isto koliko i njegovo besmrtno poetsko i dramsko delo.

(Kurir.rs / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

03:23

NAJLEPŠA GLUMICA MLAĐE GENERACIJE! Tamara Aleksić otkrila recept za lepotu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track